Editorial

Două minuni, Șoșoacă și Ghiță… + Mama Rusia

Scris de 104

Aflu din Adevărul noutăți despre Diana Șoșoacă și Daniel Ghiță. Citesc și mă crucesc. Doamne, apără și păzește! Minune! Ăștia doi s-au culcat așa cum îi știm (ea protestatară înfocată și neobosită luptătoare cu „restricțiile pandemice”, el chinuit continuu de limba română ca de o durere de măsea) și s-au trezit diplomați. Ba mai mult, lui Ghiță i s-a desfundat darul vorbirii.

Vă vine să credeți sau nu, dar, zice Adevărul, nu eu, Ghiță a dat un interviu pentru un site pro-rus, Balkanist.ru. Competentul şi-a exprimat părerea privind politica externă a României. România, a grăit Ghiță, ar trebui să reînceapă un dialog constructiv cu Rusia, pentru a-şi putea apăra cu adevărat interesele naţionale. Auziți la el: „Susţinătorii unei politici pro-europene au interzis României dialogul cu Rusia, în timp ce idolii lor de la Berlin, Paris sau Bruxelles încearcă încă să desfăşoare afaceri şi negocieri cu Moscova, în interesul ţărilor lor”, a declarat Daniel Ghiţă. Incredibil! De la nunta din Cana Galileii, când Isus a transformat apa în vin, n-am mai pomenit o așa minune. Ce pot să spun, mă ia cu emoție, sunt fericit că sunt contemporan cu Ghiță.

Cât despre Diana Șoșoacă… Într-o seară, aflându-se dânsa la una dintre învolburatele manifestații de săptămâna trecută, în căutarea libertății, numai ce s-a trezit că un alt „lider” de manifestaţii, Pompiliu Diplan, a dus câteva zeci de protestatari în faţa Ambasadei Rusiei, unde au aprins lumânări în memoria românilor ucişi la 1 aprilie 1941 de trupele sovietice, în ceea ce s-a numit „Masacrul de la Fântâna Albă”. Lovită în demnitatea ei de lider, Diana Şoşoacă s-a revoltat, pe bună dreptate, văzând că mitingul, în loc să o urmeze pe ea, a cârmit-o către amintita ambasadă. „Ce căuta mitingul care e împotriva restricţiilor pandemice să ni se deturneze către stricarea unor relaţii diplomatice şi aşa precare cu vecinii?”, a întrebat Șoșoacă, oarecum nedumerită și profund revoltată. Chiar așa, măi miting mic și fără caracter, în loc să stai și să țipi după libertate cu șefa ta, Șoșoacă, te-ai lăsat deturnat către stricăciuni internaționale. În această  situație de criză, Șoșoacă a intervenit rapid. Iată ce ne povestește Șoșoacă, cu cuvintele ei: „În calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei faţă de jignirile aduse de anumite persoane. Nu ai dreptul să declanşezi un conflict diplomatic din care noi putem ieşi terfeliţi într-un hal fără de hal”, îl mustră aspru Șoșoacă pe miting. Apoi, emoționată în așa hal încât nici ea nu mai știa cu precizie ce e, senator, diplomat sau ambele, Diana Șoșoacă răbufni cu două întrebări cruciale pentru țară, pentru soarta noastră, pentru viitorul națiunii. Două întrebări, două țipete de deznădejde: „Unde ne sunt diplomaţii de excepţie pe care îi aveam? Să fiu singurul senator care să-şi ceară iertare, scuze pentru un anumit comportament injurios?”. Doamnă, dacă-mi permiteți să vă spun așa, nu disperați, nu sunteți singură, deputatul Daniel Ghiță, un domn, desigur, e alături de dumneavoastră. Iar dacă Rusia vă are pe dumneavoastră și pe Daniel Ghiță, ce-i mai trebuie României alți diplomați sau parlamentari?ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 1 day In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Editorial

REPUBLICA PRESCRISĂ ROMÂNIA

E cea mai bună perioadă pentru bandiții României. La cum funcționează justiția în țara asta, […]

Editorial

TOCĂTOARELE DE BANI

Se toacă la bani publici în țara asta mai ceva decât carnea. Dacă facem puțină […]

Recomandările redacției
TOP CITITE