Eveniment

Doi tineri din Florești au fost jefuiți, după ce au fost amenințați cu un cuțit și cu o bâtă de baseball

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au identificat și dispus reținerea a doi tineri, de 15 și 18 ani, din județul Cluj, cercetați pentru comiterea a două infracțiuni de tâlhărie calificată. De asemenea, la momentul comiterii infracțiunii, minorul de 15 ani ar fi condus un autoturism pe raza localității Florești.

În fapt, la data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 06.40, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați despre comiterea a două infracțiuni de tâlhărie, în zona imobilelor A.N.L., din Florești, de către persoane necunoscute.

Au fost demarate activitățile de cercetare, rezultând că tânărul de 18 ani, din comuna Iara, l-ar fi amenințat cu un obiect ascuțit pe un altul, de 18 ani, după care i-ar fi sustras suma de 4.200 de lei.

La scurt timp, minorul de 15 ani, din comuna Florești, l-ar fi amenințat cu un obiect contondent, și anume o bâtă de baseball pe un alt tânăr, de 18 ani, pe care l-ar fi agresat fizic cu pumnul în zona feței. Ulterior, i-ar fi sustras 800 de lei.

După comiterea infracțiunii, minorul s-a urcat la volanul unui autoturism, pe care l-ar fi condus pe raza localității Florești, deși nu deținea permis de conducere.

În urma investigațiilor, la aproximativ 5 ore de la sesizare, cei doi au fost identificați și conduși de polițiști la sediul unității de poliție, pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, s-a stabilit că cele 4 persoane nu se cunoșteau, anterior infracțiunilor deplasându-se împreună, cu același autovehicul, exitând doar indicii vagi despre identitatea lor.

Au fost recuperați peste 4.000 de lei, o parte din aceștia fiind găsiți și ridicați din autoturismul în cauză, ocazie cu care a fost identificată și bâta de baseball.

În baza probatoriului administrat, cei doi bănuiți, de 15 și 18 ani au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând ca cel de 18 ani să fie prezentat magistraților în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.