Din oras

Doi morti, 15 persoane grav ranite si 51 de persoane vatamate in urma accidentelor de circulatie din Floresti

Scris de 1,083

Ziar de Cluj a prezentat cititorilor sai, intr-un material publicat zilele trecute, problema fara rezolvare a traficului de pe ruta Cluj-Floresti si modul in care autoritatile statului  isi paseaza mingea de la o institutie la alta. Azi va prezentam un raport pe primele opt luni ale anului 2015 facut de catre Inspectoratului Judetean de Politie Cluj cu privire la numarul accidentelor cu victime inregistrate pe raza comunei Floresti. 

Traficul pe raza comunei Floresti este de departe cel mai dificil si mai aglomerat din judetul Cluj. Ziar de Cluj a solicitat reprezentantilor Inspectoratului de Politie a Judetului Cluj o situatie la zi a numarului de accidente si victimele acestora  produse in acest an. In raspunsul oferit de catre reprezentantii politiei, aglomeratia, viteza excesiva si lipsa de atentie a soferilor au determinat ca numai in 2014 se fie inregistrate 33 de accidente. Dintre aceste accidente 5 s-au petrecut pe treceri de pietoni, iar 2 persoane si-au pierdut viata in acest an in traficul infernal din comuna Floresti. 

“In primele opt luni ale anului curent, pe DN1-E60, pe raza comunei Floresti, s-au produs 33 de accidente de circulatie soldate cu victime, dintre care 5 au implicat pietoni angajati in traversarea strazii. In urma acestor accidente, au fost vatamate 51 de persoane, dintre care 15 au fost ranite grav si 34 au fost ranite usor. Doua persoane si-au pierdut viata, una dintre acestea in contextul traversarii strazii pe trecerea pentru pietoni”, au declarat reprezentanti IPJ Cluj.

Prin implementarea sistemului de semaforizare inteligenta in comuna Floresti ar urma sa se interzica virajul la stanga fapt ce ar diminua numarul tamponarilor si ar creste siguranta pietonior angajati in traversarea drumului european ce traverseaza comuna.

“Noi multe variante pe DN1 in Floresti nu avem decat sa facem doua benzi pe sens. Nu avem spatiu si nu putem extinde la inca o banda ca nu avem unde. Semaforizarea o face primaria, ca nu intra in atributiunile noastre, ei au cerut un aviz de la noi, li s-a dat”, a afirmat Eugen Cecan, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj.

Reprezentantii primariei Floresti incearca implementarea unui sistem de semaforizare inteligenta insa au nevoie de cel putin doua sensuri giratorii care sa permita intoarcerea in trafic a autovehiculelor.

“Regula de baza in functionarea sistemului de semaforizare in Floresti este interzicerea virajului la stanga de pe firul principal. Asta inseamna ca avem nevoie de cel putin doua sensuri giratorii, unul la primarie, iar altul la spitalul regional de urgenta”, a declarat Horia Sulea, primarul comunei Floresti. 

Directia Regionala de Drumuri si Poduri contrazice administratia floresteana.

“Pentru a face un sens giratoriu acolo ar trebui sa luam teren si de la Apele Romane, insa din 2008 de cand am avut primele discutii cu cei de la Ape ni s-a spus ca este zona de protectie si nu poate fi cedat terenul” , a afirmat Eugen Cecan.

Concluzia acestor declaratii recente, oferite pentru Ziar de Cluj, ale autoritatillor statului este ca solutionarea problemei traficului din comuna Floresti va mai avea mult de asteptat.ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 14 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 15 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 15 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 17 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 18 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 19 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 19 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 19 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 19 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE