Reportaj

Doi artisti din Cluj au creat o lume magica, plina de culoare. Produsele lor sunt cautate in toata Europa

Iulia si Alin Hognogi sunt doi tineri artisti din Cluj ce traiesc o frumoasa si colorata poveste de dragoste. Din mainile lor ies produse cautate atat de romani, cat si de straini. Sunt obiecte de arta realizate manual, unicate, colorate si pline de optimism care insufletesc orice spatiu.

 

Iulia si Alin Hognogi au doar 30 de ani, dar spun ca lucreaza impreuna „de-o viata”, iar atelierul este casa lor. In urma cu cinci ani au pus pe picioare brandul „B Art”, in care sunt inglobate bijuterii, tablouri, obiecte de ceramica si zeci de accesorii menite sa coloreze viata oricui.

„Alin este bijutier si se ocupa de tot ce inseamna accesorii, iar eu ma ocup de ceramica, de partea de arta decorativa – grafica, vitralii, tablouri”, povesteste Iulia.

In timp ce Iulia a studiat arta atat in licu, cat si in facultate, Alin este pe punctul sa-si indeplineasca visul de-o viata – sa studieze arta bijuteriei in Italia, tara in care au si trait pentru cativa ani.

„Noi am locuit doi ani in Italia doi ani, am mers acolo sa facem arta si am si facut, dar din dor de tara ne-am intors. Am simtit ca aici e locul nostru si ca aici ne inspiram mai bine. Daca suntem tristi fugim pana in Sighisoara, ne era dor de padurile noastre. Cat am locuit in Italia am participat la concursuri de pictura, grafica de carte, italienii sunt foarte calzi si receptivi cand vine vorba de arta. Lucram cu cei din strainatate cu placere, dar de locuit aici e locul nostru”, povestesc cei doi tineri.

B Art a cucerit Europa

Produsele realizate de Iulia si Alin se pot cumpara online, pe site-ul lor, si la evenimentele din oras. Totusi, au avut pana acum zeci de comenzi venite din afara tarii, iar obiectele de arta se gasesc pe rafturile unor magazine pretentioase din strainatate.

„Vindem in strainatate, avem clienti care ne contacteaza pe internet si cumpara produse de la noi si le vand mai departe in magazinele lor. Am avut comenzi in Spania, Italia, Germania, Anglia, noi colaboram cu drag cu ei. Cand au nevoie sa-si reimprospateze stocul ne contacteaza”.

Colectiile realizate de cei doi artisti sunt, in multe cazuri, decorative. Totusi, exista si una perfect utilizabila, iar pretul unui ceainic de acest fel porneste de la 250 de lei si urca in functie de complexitate si dimensiune.

„Avem clienti din toate paturile sociale, le dedicam tuturor. Avem  clienti oameni modesti, care isi strang isi strang un banut in fiecare luna si in final isi achizitioneaza un ceainic Goa, pe care il pun la loc de cinste in casa lor. Ne spun apoi ca in fiecare dimineata isi acapareaza energia de la ceainic”, mentioneaza Iulia.

Goa, colectia unei lumi fericite

Iulia si Alin sunt povestesc ca sunt si practicanti de yoga si ca au o dispozitie spre o lume altfel, colorata, pozitiva, „o lume in care nu exista nori”.

„Din totdeauna am lucrat pozitiv, iar mai nou am introdus in colectia noastra ochiul, reprezentand al treilea ochi, iluminarea, reprezentand o lume fericita, o lume constienta de frumos. Asa a aparut colectia „Goa”, ca si statul indian, unde se desfasoara un festival minunat cu muzica electronica, trance psihedelic, iar de aici am pornic cu colectia noastra – colorata, pozitiva, care incadreaza in acea stare”.

In timp ce colectia lor reprezinta o lume fericita, viata de zi cu zi implica si sacrificii. De luni pana duminica, sapte zile pe saptamana, cei doi tineri pot fi gasiti in atelierul lor sau la targurile de profil. Profesia lor a devenit un stil de viata pe care si-l asuma cu placere.

„Sincera sa fiu, eu nu stiu cand a venit toamna, lucram in permanenta, asta e viata noastra. Intr-adevar, uneori e greu, cand clientii sunt mai restrasi, dar Clujul este foarte bine inchegat in ceea ce priveste evenimentele si atunci se poate trai din asta”, marturiseste Iulia.

Chiar daca au colectii bine inchegate, cei doi artisti lucreaza si la comanda si isi ajuta clientii sa-si transforme in realitate dorintele. „Cu asta ne ocupam, transformam in realitate dorintele oamenilor. Orice idee au, noi o realizam”, spune Alin. Iar clujenii care doresc sa-si surprinda prietenii cu un cadou unicat de Craciun trebuie sa stie ca acum este perioada ideala pentru a comanda produse de la B Art.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *