Din oras

Dohotaru: „Poluarea apei din pârâul Calvaria, în cartierul clujean Mănăștur, poate proveni de la Baza Sportivă La Terenuri”

Activistul de mediu Adrian Dohotaru, președintele asociației Societatea Organizată Sustenabil (SOS), a reclamat Primăriei Cluj-Napoca poluarea pârâului Calvaria din cartierul Mănăștur și a cerut măsuri de urgență.
  • Reclam poluarea apei din pârâul canalizat Calvaria. Poluarea provine, cel mai probabil, de la baza sportivă La Terenuri și nu pare să aibă cauze naturale ca în alte situații in care se formează spumă pe rauri sau lacuri. Pare să fie determinată de folosirea unor substanțe chimice pentru curatenii outdoor in zona La Terenuri.
În consecință, cer determinarea cauzelor aparitei spumei, dar si modalități concrete de a o elimina pentru a preveni poluarea pârâului Calvaria si a Someșului.

polu 2

Cum politica Primariei, in urma sugestiilor specialistilor și reprezentanților societății civile, este de a pune în valoare cursurile de apă din zona metropolitană, astfel de poluări îndepărtează oamenii de apa, in loc sa ii apropie.
Nu ajuta la apropierea de apa nici folosirea malurilor ca parcare improvizata in loc de alei pietonale intre Cinema Dacia și baza sportivă”, a spus Dohotaru.

polu 3