Din oras

Doctorii reclamati la Colegiul Medicilor sunt scapati basma curata

Scris de 1,698

Ce se alege de reclamatiile facute impotriva doctorilor si cercetati de Colegiul Medicilor din Cluj? Aproape toate sunt finalizate cu stingerea actiunii disciplinare. In 2012, Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor a dat un avertisment si o mustrare, iar anul acesta a fost inregistrat un vot de blam.

Medicii clujeni sunt reclamati la Colegiul Medicilor din diferite motive. Spre exemplu, intr-unul dintre cazuri, Aurelia Necula a reclamat esecul unei interventii chirugicale suferite la Clinica Ortomed-Alex Bucur din Cluj-Napoca si a solicitat returnarea sumei de 15.000 de lei. Drept rasuns, Colegiul Medicilor din Cluj a precizat ca nu poate oblige medicii la despagubiri material catre pacienti, deoarece “eventualele riscuri ale actuluio medical au fost asumate de catre pacienta prin semnarea Consimtamantului informat”.

Un alt pacient, Arcadie Hoca a reclamat la Colegiul Medicilor ca i-a fost refuzat un control de specialitate in ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie, control solicitat prin scrisorile medicale ale Clinicii de Ortopedie si Traumatologie. Drept raspuns, Colegiul Medicilor a aratat ca medicul intimat in acest caz a respectat anumite prevederi legale.

Multe dintre plangerile inaintate la Colegiul Medicilor vin dupa decesul in spital a persoanelor. In cea mai mare parte a cazurilor insa, dupa analiza dosarului, medicii sunt scosi nevinovati. Spre exemlu, in dosarul 2.846/2012, familia Ambrus a cerut explicatii cu privire la decesul fiului lor Abrus Cristian.

In urma studierii documentatiei aflate la dosar si a referatului de specialitate, Comisia Departamentului de Jurisdictie Profesionala a Colegiului Medicilor Cluj, a concluzionat ca medicii intimati au oferit ingrijire si terapie adecvata pacientului Ambrus Cristian Catalin si au avut o relatie corespunzatoare cu pacientul si apartinatorii acestuia. Evolutia nefavorabila, spre deces, a fost favorizata de necomplianta la terapia cortizonica in cazul unei boli autoimune, de terenul cu obezitate si imunosupresie, care a permis instalarea sepsisului sever. In concluzie, Comisia Departamentului de Jurisdictie Profesionala a Colegiului Medicilor Cluj propune stingerea actiunii disciplinare”, se arata in solutionarea dosarului.

Ziar de Cluj a atras atentia si fata de cazul medicului Ionel Mircu. Acesta a transmis unui pacient de-al sau un mesaj jignitor, spunandu-i bolnavului de cancer ca mai are atat de putin de trait si numindu-l “nesimtit”. Si in aces caz, Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor a acordat un vot de blam, adica a dezaprobat comportamentul medicului de familie.

Potrivit unei statistici, in 2010 Comisia de Disciplina din cadrul Colegiului Medicilor Cluj a solutionat 14 dosare, soldate cu o mustrare si un vot de blam. In 2011 nu s-a acordat nicio mustrare in cele 12 cazuri semnalate. In 2012, din cele 15 reclamatii, una a fost solutionata cu un avertisment iar alta cu o mustrare. In sfarsit, anu acesta s-a acordat un vot de blam in cazul medicului Ionel Mircu.

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 42 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 4 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 5 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE