Sport

Doar şase-s norocoase. Variantele prin care “U” Cluj poate obţine calificarea în play-off pe finalul sezonului regulat

Universitatea Cluj a câştigat meciul cu FCM Baia Mare, 1-0, iar acum aşteaptă lupta din faţă pentru a vedea dacă va prinde un loc în play-off. Calculele sunte complicate în acest final de sezon regulat, chiar dacă acum este clar că „studenţii” nu pot urca mai sus de locul cinci la finalul acestei faze a campionatului.

„U” a ajuns la 35 de puncte în clasament şi, cu cel mai lejer program dintre toate echipele de liga secundă în aceste ultime trei etape, clujenii vor face, aproape sigur, 44 de puncte. Două dintre jocuri, cu FC Caransebeş şi FC Bihor sunt câştigate deja cu 3-0, Universitatea mai având un meci cu penultima clasată, Metalul Reşiţa, teoretic o simplă formalitate, reşiţenii pierzând toate partidele din 2016.

Cum primele trei clasate, Gaz Metan Mediaş, Chindia Târgovişte şi UTA Bătrâna Doamnă au, în acest moment, peste 44 de puncte în clasament, elevii lui Mihai Teja nu mai sunt interesaţi de parcursul acestor formaţii. La fel par a sta lucrurile, însă, şi cu CS Mioveni, echipă aflată acum pe locul patru în clasament, cu 39 de puncte. Chiar dacă argeşenii mai pot rata play-off-ul, teoretic „U” nu mai poate depăşi Mioveniul, formaţie care, în aceste ultime trei etape din sezonul regulat, are în program şi jocuri cu FC Caransebeş şi Metalul Reşiţa. Astfel, şi în condiţiile unui eşec, miercuri, la Baia Mare, CS Mioveni are şanse mari să facă 45 de puncte în clasament, adică peste cele 44 pe care le poate strânge Universitatea, potrivit CJSport.ro.

Calculele devin complicate şi, în acelaşi timp, pline de speranţe pentru clujeni atunci când vine vorba de actuala ocupantă a locului cinci, CSM Râmnicu Vâlcea, de „victima” de sâmbătă, FCM Baia Mare, care se află pe poziţia a şasea, (câte 39 de puncte fiecare) dar şi de FC Braşov, situată un loc mai în spate (38 de puncte). Cel mai greu program par să-l albă vâlcenii, cei care vor juca atât cu braşovenii, pe teren propriu, cât şi cu băimărenii, în deplasare, iar „U” are nevoie, în cel mai rău caz, ca CSM-ul să nu obţină mai mult de o victorie şi un egal din ultimele trei partide, celălalt adversar fiind Şoimii Pâncota.

Dacă norocul va fi de partea Universităţii în ce o priveşte pe CSM Râmnicu Vâlcea, clujenii vor mai trebui să „scape” şi de FCM Baia Mare sau FC Braşov. Maramureşenii vor juca cu CS Mioveni pe teren propriu, derby-ul regional cu Olimpia Satu Mare în deplasare şi apoi acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea, în timp ce braşovenii, pe lângă duelul din weekend de la Râmnicu Vâlcea, vor mai juca în „intermediara” de miercuri cu Olimpia Satu Mare şi cu Şoimii Pâncota în ultima etapă, ambele partide pe propriul teren.

La prima vedere, Baia Mare are un program mai dificil şi prin prisma atmosferei din lot, tehnicianul Dorin Toma dând de înţeles, după eşecul de la Cluj, că nu s-ar dori promovarea. Totuşi, spre deosebire de cei de la Râmnicu Vâlcea, „U” are avantajul rezultatelor directe cu băimărenii, astfel că ar avantaja-o o victorie şi două egaluri ale maramureşenilor, în cel mai rău scenariu.

Dramatică, în schimb, ar putea fi lupta indirectă cu FC Braşov, echipă care este favorită în meciurile cu Olimpia Satu Mare şi Şoimii Pâncota de pe teren propriu. Cu şase puncte obţinute, teoretic, din aceste jocuri şi un eventual eşec la Râmnicu Vâlcea, braşovenii ar termina sezonul regulat cu 44 de puncte în clasament. În condiţiile în care „U” va avea, cel mai probabil, acelaşi număr de puncte la final, departajarea dintre cele două echipe se va face doar la golaveraj, pentru că în ambele meciuri din campionat scorul a fost identic, 0-0. Astfel, în toate aceste scenarii ar trebui să intre şi o victorie la scor fluviu a clujenilor cu Metalul Reşiţa, „U” având acum +7 la golaveraj, faţă de +18 cât are Braşovul, clujenii urmând să ajungă, însă, la +13 după victoriile la „masa verde” cu FC Caransebeş şi FC Bihor.

Rămâne de văzut cât noroc le-a mai rămas clujenilor în acest final de sezon regulat, o calificare în play-off părând a fi decisivă pentru viitorul clubului. De menţionat că, deşi Şoimii Pâncota se află la egalitate de puncte cu „U” în clasament, dacă cele două echipe vor păstra „linia” până la final, Universitatea va fi avantajată de rezultatele directe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *