In vizor

Doar acum, Primăria întreprinde demersurile necesare pentru achiziționarea a 2 dușuri mobile pentru locuitorii de pe strada Cantonului

Municipiul de 5 stele Cluj-Napoca avea, de dinainte de pandemia de coronavirus, un adevărat focar de infecție la Pata Rât, unde o întreagă comunitate locuiește în barăci improvizate, fără apă curentă, cu toalete comune, în condiții mizere greu de imaginat.

În contextul pandemiei, în care principalele măsuri de protecție sunt carantina, apa și săpunul, ne-am întrebat ce va face Primăria cu oamenii de la Pata Rât, care nu se pot nici spăla și care nu pot sta nici izolați unii de ceilalți, datorită densității locuințelor improvizate de aici și a aglomerării tuturor în spații extrem de mici.

În urmă cu o săptămână, Ziar de Cluj a solicitat Primăriei Cluj-Napoca să ne comunice ce măsuri va lua municipalitatea în cazul persoanelor care locuiesc la Pata Rât, în condiții improprii.

Răspunsul a venit de abia astăzi:

În această perioadă se întreprind demersurile necesare pentru achiziționarea și amplasarea a 2 containere sanitare de dușuri/toalete (mobile), în zona Calea Dezmirului (fostă strada Cantonului).

La data de 14.03.2020 s-au implementat măsuri de deratizare, dezinsecție, igienizare și dezinfectare a spațiilor DASM din cadrul comunității de la Pata Rât, precum și a toaletelor comune din zona comunității „Dallas”, inclusiv a Unității Mobile”, ne-au informat reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Așadar, de abia acum, la o săptămână și jumătate după ce s-a decretat starea de urgență și după ce au fost emise deja 3 ordonanțe militare cu restricții pentru populație, cu recomandări stricte de igienă și de protecție, Primăria Cluj-Napoca întreprinde măsurile necesare pentru achiziționarea și amplasarea a 2 containere sanitare cu dușuri-toalete mobile. Două, pentru câți oameni?

În cazul răspândirii comunitare a coronavirusului, nu putem să nu ne întrebăm ce se va întâmpla cu oamenii de la Pata Rât, care locuiesc aici lipsiți de cele mai elementare condiții de igienă, înghesuiți în spații strâmte, fără apă curentă în fiecare locuință, doar cu două dușuri mobile pentru achiziționarea cărora numai acum se întreprind demersurile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *