In vizor

Doar 30% dintre medicii de familie vor să vaccineze în cabinete. Vor fi distribuite vaccinuri AstraZeneca și Johnson & Johnson

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că va începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, însă doar 30% dintre medici au anunțat că vor să participe. 

„Avem situația centralizată la nivel național, sunt trei mii de medici de familie care vor să participe, din totalul a zece mii (30%), mai puțin decât ne așteptam.
A fost elaborată instrucțiunea, începând de mâine, proiectul pilot de la Timiș deja demarează, sunt transmise procedurile, sunt 50 de medici de familie care participă, iar de mâine va începe vaccinarea. În aceste cabinete vor fi distribuite vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson, vaccinurile și materialele sanitare vor fi alocate către fiecare cabinet de medicină de familie. Programările aici se realizează pe listele deschise la medicii de familie. Ca atare, medicii de familie alocă un număr de 10 persoane pe zi. Vaccinările în cabinetele medicilor de familie se vor desfășura în afara serviciului medicilor de familie, va exista un program strict pentru vaccinare, se va asigura un circuit”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, Gheorghiță a anunțat că vor deveni operaționale 20 de centre mobile pentru vaccinarea persoanelor din mediul rural.

„Pe 20 aprilie ne dorim demararea vaccinării cu centrele mobile, aproximativ 20 de centre mobile la nivel național. Toate aceste 20 de centre vor deservi populația din zonele rurale. Se va aloca cu prioritate vaccin de la Johnson & Johnson”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *