Editorial

"Doamnă, ți-am omorât copilul. Desfă-ți picioarele, să-ți fac altul"

Cam la atât se rezumă responsabilitatea și răspunderea în România.

Vezi Cazul Lucan, vezi dezincriminarea abuzului sexual, vezi #Colectiv, vezi Mineriadele, vezi lovitura de stat a lui Ion Ilici Iliescu cu începere din seara zilei 22 decembrie 1989, vezi distrugerea Codurilor penale, morale, economice șamd. Vezi, dacă mai ai cu ce vedea. Și dacă nu s-o fi pus deja un impozit și pe văzut, să-și poată face mendrele Grupul Infracțional Organizat impropriu numit Guvernare și Majoritate Parlamentară.

Cum v-am întrebat și anul trecut (degeaba), vă întreb și acum: aruncăm la gunoi anul 2017, sau îl punem undeva şi îl păstrăm cu grijă?

În afară de Liviu Dragnea (și camarila), nu credem că multă lume poate să fie mulţumită de al șaptesprezecelea an din actualul mileniu. Şi totuşi există aproape o certitudine legată de anul 2017: sigur a fost mai bun decât anul 2018. Şi nu pentru că și în noul an va curge laptele și mierea promisiunilor electorale, ci pentru că se anunţă scumpiri (deja valutele au cam luat-o în sus în raport cu moneda națională) la aproape toate serviciile și produsele, majorări de taxe şi impozite, restructurări, creşterea şomajului şi foarte multe slujbe la stat. Stat cu mâna întinsă la pomană. Nu vă lăsați amăgiți de vorbăraia lui Dragnea cu onorarea promisiunilor. Gura lui minte nu are.

Iar Liviu Dragnea și camarila trebuie să-și achite cumva nota de plată față de sponsori și votaci.

Aici, în spaţiul unde s-a născut Mioriţa, unde „ciobanul” îşi acceptă cu resemnare soarta şi unde copiii învaţă de la vârste fragede cum „căţeluş cu părul creţ, fură raţa din coteţ” și este pedepsit doar cu un ou fierbinte (o păcăleală crudă și ne-educativă). Asta este prima lecţie de viaţă a copiilor români, furatul raţei din coteţ, de către un personaj – simpatic de altfel: căţeluşul cu părul creţ. Să ne mirăm că suntem o naţie de „găinari” condusă de niște javre ce se vor simpatice?!

Să privim totuşi cu optimism spre viitor. Să învăţăm din greşelile trecutului şi să încercăm să fim măcar cu puţin mai buni, mai eficienţi, mai cinstiţi şi mai harnici. Să știm că, în adâncul fiecăruia din noi, există scânteia bunătății – o mică parte din Divinitate.

Dar pregătiți banii de taxe și impozite. Că și bunătatea are costurile ei.

Fie ca ștevia din primăvară să fie din belșug, să avem ce pune pe masă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version