Din oras

DNA si Curtea de Apel Cluj au cerut spatii de la Primarie pentru a-si desfasura activitatea

Primaria clujeana prelungeste contractele de inchiriere pentru 121 de ONG-uri si alte entitati, care beneficiaza de spatii inchiriate in mai multe imobile din oras. Printre institutiile care au cerut spatii de la Primarie se numara si Directia Nationala Anticoruptie si Curtea de Apel Cluj. Multe din acestea se afla intr-o stare deplorabila, deoarece cladirile sunt revendicate, iar institutia publica nu poate interveni pentru modernizarea lor.

Serviciul Teritorial Cluj al Directiei Nationale Anticoruptie a solicitat un spatiu cu alta destinatie de la Primaria Cluj-Napoca, pentru a-si putea desfasura activitatea in conditii optime. Comisia care se ocupa de gestionarea acestor spatii a decis, ieri, ca DNA Cluj sa beneficieze de o cladire, pe strada Dorobantilor nr.1.

„Am dat acordul de principiu, deoarece acolo mai este nevoie de unele investitii. DNA a solicitat spatii suplimentare, deoarece angajatii serviciului sunt foarte inghesuiti, cate 6-7 persoane intr-un birou foarte mic”, a declarat consilierul local PNL Dan Tarcea, membru al Comisiei mixte pentru spatii cu alta destinatie.

Si Curtea de Apel Cluj a cerut un spatiu de la Primarie, pentru a muta o parte din activitatea Tribunalului Comercial Cluj, care beneficiaza de numai doua sali de judecata in Palatul de Justitie. Pentru Tribunalul Specializat s-a gasit o cladire pe Bulevardul Eroilor.

Aceste chirii sunt foarte cautate in Cluj-Napoca, mai ales ca multe dintre ele sunt concentrate in zona centrala a orasului. Multe Organizatii Non-Guvernamentale, institutii ale statului sau chiar societati comerciale beneficiaza de contracte de inchiriere, iar sumele pe care le platesc sunt derizorii. Spre exemplu, pentru un metru patrat in centrul Clujului, ONG-urile si fundatiile platesc o chirie de 0,50 de bani lunar. Chiriile percepute de municipalitate au fost stabilite, in 2009, in baza unei Hotarari de Consiliu Local.

Pentru 120 de beneficiari, contractele de inchiriere incheiate cu Primaria au expirat la sfarsitul lunii iunie, astfel ca cele mai multe dintre ele au fost prelungite pana in iunie 2018.

Printre cei care vor ramane in continuare in aceste spatii se numara ONG-uri, societati comerciale, fundatii si organizatii sindicale, dar si partide politice. De exemplu, UDMR are inchiriat un sediu pe strada Memorandumului nr. 13. Uniunea Artistilor Plastici are mai multe spatii inchiriate de la Primarie, atat pe strada Universitatii cat si pe Bulevardul Eroilor. Muzeul de Arta a inchiriat o astfel de locuinta, pe strada Bolyai Janos nr. 7.
Lista intreaga a beneficiarilor poate fi consultata aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version