Politica

DNA Cluj, sesizată cu privire la mafia din urbanismul clujean. Un bărbat se lupta de șase ani cu vecinul său, în vreme ce i se dărâmă casa

Scris de 659

De șase ani familia Pop – Pâgleșan sesizează toate autoritățile competente cu privire la șantierul unui imobil care s-a ridicat în vecinătatea lor și care a dus la surparea casei pe care au realizat-o cu mari eforturi. Au primit asigurări chiar din partea primarului Emil Boc, aflat în plină campanie electorală, că cei care au comis ilegalități în cazul lor vor fi trași de urechi, arată cei de la Cluj24. După câteva zile, Poliția Locală i-a amendat tot pe ei, cu 50.000 de lei. Sunt disperați de dimensiunea mafiei imobiliare din Cluj, mai ales după ce au văzut ce s-a întâmplat și pe strada Victor Papilian, iar acum și-au pus toate speranțele în Direcția Națională Anticorupție.

Au cheltuit în total, în toți acești ani, peste 70.000 de euro pe avocați și expertize tehnice.

Încă din 2014, Pop Pâgleșan a semnalat neregulile existente la șantierul inițial în pantă, al vecinilor. Terenul a fost nivelat, iar în câteva luni de la săpături au apărut primele fisuri la pereții casei familiei sale, mai arată publicația.

Sesizările sale s-au îndreptat către Serviciul Control Urbanism şi disciplina în construcţii din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, către Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale, a fost în audiență la viceprimarul Dan Tarcea și a cerut să fie primit în audiență și la primarul Emil Boc, în afara campaniei electorale – însă fără succes.

”Locul domnului primar este în pușcărie. Mi-au distrus familia, sănătatea, casa. Sunt 6 ani de viață. Mi-am făcut abonament la experți și la avocați. Tot ce vorbesc este pe bază de probe și chitanțe. Nu merită ei să plătească pentru tot?”, a spus Pop- Pâgleșan.

În primă fază, familia Pâgleșan a intrat în discuții cu experți tehnici în 2015. Popa Augustin a fost pe teren când erau deja făcute săpături în baza unei autorizații false și el stabilea în concluzii că e obligatoriu să se implementeze un zid de susținere pentru protecția casei. Cu acea expertiză a fost înaintat primul dosar în instanță, care a fost suspendat din cauza proceselor care au început pe latura penală, trei în total.

 

Au fost deschise mai multe acțiuni penale, împotriva familiei Pătcaș, beneficiarul construcției, împotriva firmei care au făcut studiul geotehnic fals, pe numele mai multor angajați ai Poliției Locale.

Sunt 15 experți, doctori ingineri, care au concluzionat ilegalitatea actelor emise de Primăria Cluj-Napoca și necesitatea consolidării versantului pe bază de piloți.

Când săpăturile depășesc 3 metri adâncime, în zonele urbane se impune prima dată să se stabilească care sunt casele care pot fi puse în pericol în urma săpăturilor și să se execute un proiect de zid de sprijin. Trebuie să fie făcute monitorizări la toate construcțiile din zonă, adică expertize de topografie care stabilesc deplasările și tasările.

Citește continuarea pe Cluj24.ro…ULTIMA ORĂ

 • Acum 33 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 1 hour Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 3 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 4 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE