Afacerea zilei

Distribuitorul de tutun, Punctual Comimpex Cluj-Napoca, a încheiat anul trecut cu profit de 2,1 milioane euro, cel mai mare din ultimii 20 de ani

Punctual Comimpex Cluj-Napoca, distribuitor de tutun, a avut un 2020 bun atât din punct de vedere al cifrei de afaceri cât și al profitului. Datele financiare referitoare la anul trecut arată că firma clujeană a crescut comparativ cu ultimii trei ani. În perioada 2015 – 2020, profitul net a fost de peste 1 milion euro. În perioada de dinainte de 2015, câștigul net declarat de companie nu a depășit în nici un an valoarea de 670 mii euro.

În 2020, Punctual Comimpex a înregistrat o cifră de afaceri de 150 milioane euro, în creștere cu 16 milioane euro față de anul 2019. În urmă cu trei ani, compania a avut venituri totale de aproximativ 123 milioane euro, iar în 2017 valoarea veniturilor totale a fost de 110 milioane euro.

Profitul net declarat anul trecut a fost de peste 2,1 milioane euro, față de 1,8 milioane euro în 2018. Câștigul net de anul trecut este cel mai mare din ultimii 20 de ani. Este interesant faptul că Vasile Mureșan (asociat unic și administrator al companiei) estima anul trecut o creștere a cifrei de afaceri, dar o diminuare a profitului.

„În volume fizice, ne situăm aproximativ la aceleaşi cifre ca în anul precedent, cu mici fluctuaţii pe diferite zone. A fost un an financiar bun, cu rezultate bune şi în zona profitului. Pentru acest an ne propunem o creştere a cifrei de afaceri cu 7%, depinzând şi de politica statului privind creşterea accizei la ţigări. Din punctul de vedere al profitului, ne aşteptăm la o diminuare a acestuia, din cauza creşterii costului de distribuţie ca urmare a aplicăării sistemului track& trace, adică scanarea fiecărei unităţi de produs până la consumatorul final“, a declarat, la începutul anului precedent, pentru ZF, Vasile Mureşan.

Firma a fost înființată în 1993 de Vasile Mureșan. În prezent, firma clujeană are puncte de lucru în Mureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Alba şi Maramureş. Printre furnizorii Punctual Comimpex se numără BAT, JTI, Philip Morris, China Tobacco Hongta Hering.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *