Din oras

Dispar mesh-urile din Piața Mihai Viteazu. Modernizarea zonei ar trebui să fie gata luna viitoare

Modernizarea statuii și a Pieței Mihai Viteazu are loc în ritm de melc. Abia dacă se vede un muncitor în fiecare zi în zonă, dar cu toate acestea primarul Emil Boc spune că în noiembrie lucrările vor fi gata. Odată cu darea în folosință a zonei, vor dispărea și mesh-urile de pe blocuri. 

Odată cu scoaterea la licitațiile a panourilor publicitare din oraș dispar și mesh-urile din Piața Mihai Viteazu. Cel puțin așa a anunțat conducerea Primăriei Cluj-Napoca. 

„Toate contractele se încheie și niciunul nu va depăși data de 1 decembrie. Data de finalizare a statuii și a pieței va fi în noiembrie, vă asigur că odată cu darea în folosință a statuii niciun mesh și niciun alt afișaj de altă natură nu va fi în Piața Mihai Viteazu pentru că arată grosolan. M-a interesat în primul rând tot ce înseamnă zona Republica pentru că acolo se renovează statuia și nu putem să avem o statuie așa de importantă și în spate să avem acele afișe. Voi verifica și cealaltă zonă dinspre hale. Vă asigur că nimeni nu este mai presus de lege”, a declarat primarul Emil Boc, în cadrul ședinței de Consiliu Local de miercuri. 

Consilierul local Adrian Mureșan a sesizat faptul că în regulamentul aprobat în martie și hotărârea privind scoaterea la licitație a panourilor publicitare există anumite neconcordanțe. 

„În 29 martie am aprobat un regulament care spune că strada Cuza Vodă este în zona ultracentrală și apărea în anexa 3 o interdicție la orice fel de afișaj. Astăzi când aprobăm tarifele ni se spune că se va licita 155 lei/mp”, a spus Mureșan. 

Potrivit conducerii Primăriei, certificatul de urbanism va lămuri dacă o locație corespunde sau nu prevederilor legale.

„Ne punem în acord cu prevederile legale, în sensul că regulamentul anterior prin anexele care stabileau zonele în care se poate face publicitate și astăzi venim doar să aprobăm scoaterea la licitațiile a terenurilor. Astăzi noi nu venim să aducem ceva în plus față de regulamentul pe care l-am adoptat într-o ședință anterioară. Dacă va apărea o problemă de legalitate vom fi în măsură să analizăm aceste aspecte, dar în rest acolo unde au fost ilegale s-au demarat procedurile de desființare. O parte au fost desființate, iar altele urmează să fie desființate. Cu siguranță nu vom scoate la licitație acele spații cu probleme. Observația dvs este corectă, trebuie doar corelate acele prevederi, dar acum nu trebuie să amânăm pentru că orice amânare înseamnă pierdere de bani sau departamentul de specialitate poate să facă o corectură și să scoată la licitație doar acele locații corecte”, i-a răspuns Boc consilierului local. 

Citește și: 

Se sparge monopolul publicității stradale în Cluj-Napoca? După 9 ani, Primăria scoate la licitație panourile publicitare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *