Politica

Discriminare pe criterii politice – De trei ani, Tișe nu a rezolvat împărțirea preferențială a banilor pentru comune. Azi a atins un nou nivel de sfidare

Împărțirea banilor din impozitul pe venit pentru comunele din județul Cluj se face pe aceleași criterii politice, de mai bine de trei ani. În tot acest timp, conducerea Consiliului Județean Cluj nu a vrut sau nu a putut să găsească o soluție astfel încât banii să nu mai fie alocați preferențial, în funcție de culoarea politică. 

În ședința extraordinară de Consiliu Județean de astăzi, s-a votat un proiect de hotărâre privind alocarea banilor pentru comune proveniți din impozitul pe venit. Nu este nicio noutate faptul că distribuirea fondurilor se face pe criterii politice. Deși de-a lungul anilor, consilierii județeni au încercat găsirea unei soluții pentru evitarea acestor discriminări pe criterii politice, conducerea Consiliului Județean nu a făcut nimic. Acum, lui Alin Tișe atât i se pare de normală situația încât nici nu mai vrea să stea la discuții cu acei consilieri care doresc rezolvarea situației. 

„Vă rog să îmi spuneți dacă sau care este până la urmă criteriul că văd că și data trecută și acum apar tot cu o sumă fixă primăriile care au primari PSD sau unde PSD a câștigat alegerile, iar la restul fluctuează suma. Și nu mi se pare normal că până la urmă indiferent dacă suntem consilieri județeni cu domiciul în Cluj, Câmpia Turzii, Gherla, tot ar trebui să luptăm și să găsim o formulă ca toți cetățenii acestui județ să fie egal reprezentanți sau să găsim niște criterii pe baza cărora fiecare unitate administrativ-teritorială de la noi din subordine să primească fondurile necesare pentru a-și dezvolta proiectele. Încă este o problemă la care imediat împlinit trei ani și pe care nu am rezolvat-o. De trei ani de zile tot discutăm aici în Consiliul Județean și noi consilierii județeni PSD solicităm președintelui Consiliului Județean să găsească o formulă pentru care toți locuitorii acestui județ, indiferent de culoarea politică, de modul în care s-au câștigat alegerile și dacă a câștigat PSD sau PNL alegerile sau UDMR să poată beneficia de sprijin din partea Consiliului Județean când e vorba despre alocările de bani pentru a-și putea dezvolta proiecte”, a declarat Vladimir Mătușan, consilier județean PSD.

Alin Tișe nici măcar nu i-a oferit un răspuns. Pur și simplu le-a cerut consilierilor să voteze. 

„Da, vă rog, dacă mai sunt alte întrebări. Bun, dacă nu vă rog să pregătiți votul”, a spus Tișe.

Consilierii județeni din Opoziție nici măcar nu mai se arată surprinși de atitudinea președintelui forului județean. 

„Nu mă mai surprinde nimic din partea președintelui Alin Păunel Tișe, dar din păcate este nu doar un gest de sfidare față de mine sau colegii mei ca și consilieri județeni ci este un gest de sfidare față de toți locuitorii județului”, a comentat Vladimir Mătușan. 

Conducerea PSD Cluj și-a prezentat punctul de vedere cu privire la această situație printr-un comunicat de presă semnat de Horia Nasra, președintele PSD Cluj:

„Astăzi, maşina de vot a majorităţii liberale din Consiliul Judeţean Cluj a recidivat fiind complice la mizerabila împărţire a sumelor din impozitul pe venit pe UAT-uri, operaţiunea fiind comandată de mizerabilul preşedinte ZERO realizări, prim-păunelul judeţului Cluj. Complici tăcuţi la această mizerie administrativă, Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj şi naşul Păunelului, Emil Boc, pun la rându-le umărul la subfinanţarea a treizeci de comune clujene, doar pentru că în acele localităţi nu s-au votat candidaţii PNL la alegerile locale. Chiar dacă Guvernul României a alocat în mod echilibrat sute de milioane de lei UAT-urilor din Cluj prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), indiferent de culoarea carnetului de partid, finanţând chiar şi creşele şi podurile lăudărosului Emil Boc, în judeţul Cluj, PNL din punct de vedere administrativ a rămas în anii `90. Sigur, ce ne mai poate surprinde la liderii PNL Cluj, care fiind campioni la populism nu au susţinut nici cererile propriilor primari, privind Codul Administrativ şi alte doleanţe enunţate în ultimii doi ani.
Ce ne mai poate surpinde la modul cum e condus Consiliul Judeţean? Absolut nimic! De la distrugerea unor societăţi din subordine şi până la nerealizarea promisiunilor din campania electorală, instituţia a ajuns într-un top al ruşinii naţionale, fără rezultate notabile şi cu un şef care-şi trăieşte a doua tinereţe, mai mult călătorind decât muncind”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *