Justitie

Directorul Penitenciarului Gherla, obligat de Tribunalul Cluj să-și sancționeze un șef de serviciu

Scris de 1052

Tribunalul Cluj l-a obligat pe directorul Penitenciarului Gherla să emită decizia de sancționare a șefului serviciului siguranța deținerii, Horațiu Olteanu, pentru că a folosit un ton ridicat împotriva polițistului de penitenciare Antohe-Cosmin Rus, în data de 31.03.2021. Deși comisia de disciplină a constatat că Horațiu Oltean a încălcat deontologia profesională, l-a considerat nevinovat și nu a propus sancționarea șefului serviciului siguranța deținerii.

 • O opinie separată în cadrul comisiei a avut Ovidiu Bota, care s-a dovedit că a fost singura persoană din comisia de disciplină care a avut dreptate.

Șeful serviciului siguranța deținerii, Horațiu Olteanu, nu este la primul derapaj de la lege. Acesta a mai fost “spălat” de comisia de disciplină din cadrul Penitenciarului Gherla, deși ofițerii cu atribuții de control din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) l-au găsit cu nereguli grave în domeniul său de activitate.

 • Impunerea subalternilor a unor atribuții de serviciu care nu corespund fișei postului, într-o maniera ilegală, agresivă și brutală a determinat judecătorii Tribunalului Cluj să-l sancționeze disciplinar pe Horațiu Olteanu.

Judecători și-au dat seama de crearea unui mediu de lucru epuizant și inuman în cadrul Penitenciarului Gherla, dar și de faptul că Horațiu Olteanu ignoră deliberat legea, având grave lipsuri de competență și respect pentru colegii de serviciu.

Tratarea cu superioritate și nesocotirea oricăror norme de drept a devenit emblematică la nivelul penitenciarelor, iar directorul general Dan Halchin ar trebui să trimită psihologii de personal din cadrul Serviciului Psihologia Personalului (SPsP) prin unitățile penitenciare pentru realizarea unei diagnoze organizaționale.

Manifestările care denotă lipsă de respect ale unor angajați din poliția penitenciară atrag critici serioase asupra instituției penitenciare, cu consecințe grave asupra obiectivelor instituționale ale Poliției Penitenciare.

Antone-Cosmin Rus a declarat: ”Horațiu Olteanu a început să urle la mine, să mă amenințe că va fi rău de mine, că se va ocupa el de mine, că mă va băga în comisia de disciplină și că voi vedea eu unde voi ajunge”.

Comportamentul lui Horațiu Olteanu poate îmbrăca forma infracțiunii de purtare abuzivă, iar sindicatul ar trebui să sesizeze organele de urmărire penală împotriva acestuia.

 • ”Tribunalul Cluj îl obligă pe directorul Penitenciarului Gherla să emită decizia de sancționare a lui Horațiu Olteanu, în baza referatului comisiei de disciplină. Iată că ce nu poate Penitenciarul Gherla și nici Administrația Națională a Penitenciarelor, poate instanța care constată că șeful serviciului siguranța deținerii a săvârșit o abatere disciplinară”, informează Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 41 mins Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 3 hours Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 6 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 8 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 8 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 9 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 9 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 10 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 12 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 22 hours Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 1 day Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE