In vizor

Directorul OPC Cluj, Cristian Nicula: "Nu sunt cercetat penal in dosarul Mafia Carnii"

Comisarul-sef al Oficiului pentru Protectia Consumatorului Cluj, Cristian Nicula, se dezice de implicarea in dosarul “Mafia Carnii”, instrumentat de DIICOT Bucuresti. El arata ca a primit din partea procurorilor solutia clasarii urmaririi penale pentru comiterea infractiunilor  de “constituire grup infractional organizat […], spalare de bani […] deoarece s-a apreciat ca faptele nu au fost savarsite cu vinovatia prevazuta de lege”.

Cristian Nicula arata ca a fost implicat in dosarul “Mafia Carnii” datorita unei conjuuncturi nefaste.

“Asa cum v-am anuntat si in acel moment, nu am avut cunostinta despre existenta vreunei grupari, cu atat mai mult sa o fi sprijinit in vreun fel. Mai mult, prin prisma functiei detinute (atat de-a lungul timpului, cat si in prezent), am luat de fiecare data masurile legale care s-au impus in situatia constatarii unei incalcari a legislatiei in vigoare, in vederea protectiei drepturilor consumatorilor”, spune el, intr-un comunicat de presa remis, astazi, presei.

Anul trecut, Cristian Nicula a fost audiat in acest dosar, insa din postura de martor. El a fost dus de procurori la sediul DIICOT din Bucuresti, insa nu a fost retinut nicio clipa. In acest dosar, instrumentat de Structura Centrala a DIICOT, procurorii arata ca in Romania au ajuns sute de tone de carne expirata si stricata, din Uniunea Europeana.

Nicula arata ca nu a avut nicio implicare in activitatea infractionala.

“Prin adresa datata 23.12.2014 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie- Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in posesia careia am intrat, mi se comunica <>. De asemenea s-a dispus renuntarea la urmarirea penala pentru comiterea infractiunii trafic de influenta deoarece s-a apreciat ca nu exista un interes public in urmarirea acesteia”, arata el.

Totusi, procurorii DIICOT fac o referire directa la angajatii OPC Cluj, in acest dosar. Procurorii au dezvaluit ca administratorul Michelangelo – unul dintre cele doua persoane trimise in judecata in dosar -ii mituia pe inspectorii OPC cu produse din carne:

„De asemenea exista suspiciuni ca,in perioada  ianuarie 2014 – februarie 2014, inculpatul Curticiu a pus in vanzare alimente (carne si produse din carne), cunoscand ca sunt alterate si vatamatoare sanatatii, iar in luna ianuarie 2014, a remis unui angajat din cadrul Oficiului pentru Protectia Consumatorului Cluj, foloase materiale (produse de carmangerie) cu scopul de a interveni pe langa un inspector din cadrul OPC Bistrita-Nasaud pentru a aplica sanctiunea avertismentului unei societati comerciale,  datorita incalcarii unor prevederi legale privind punerea in vanzare a produselor din carne printr-un magazin de desfacere”, precizeaza procurorii.

Tot in calitate de martor a fost citat in acest dosar si seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Protectia Alimentelor Cluj, Nicolae Pivariu.

Acum 3 saptamani, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Sorin Selesiu si Bogdan-Radu Curticiu, principalii suspecti din dosar,  pentru constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala, spalare de bani, comercializarea de produse alterate si cumparare de influenta.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *