In vizor

Directori din Primăria Cluj-Napoca au fost luați la purecat de către procurorii DNA în Dosarul Anna Horvath

Scris de 1,797

Mai mulţi directori din Primăria Cluj au fost audiați la DNA, în scandalul de corupție în care Anna Horvath a fost trimisă în judecată. Printre cei audiați au fost arhitectul șef al orașului Cluj-Napoca, Ligia Subțirică, şi Mihaela Boc, angajat la Serviciul Protocol al Primăriei Cluj Napoca, nepoata lui Emil Boc, scrie evz.ro.

Cuvântul de bază la aceste audieri a fost „nu știu” sau „nu-mi amintesc”

Deși probele de la dosarul penal arată că viceprimarul Clujului, Anna Horvath, ar fi intervenit la mai mulți directori din primărie, pentru a urgenta obținerea de avize și autorizații de construire, angajații nu și-au mai adus aminte nimic.

„Nu-mi amintesc ca inculpata Horvath Anna să fi intervenit asupra mea în scopul de a urgenta anumite documentații de urbanism. Nu-mi amintesc ca aceasta să mă fi contactat telefonic sau personal în cursul acestui an pentru a se interesa de situația anumitor documentații de urbanism”, a spus arhitectul şef Ligia Subțirică.

Nici atunci când a fost întrebată concrect, și anume despre „avizarea unei cereri ca obiect privind lucrarea de construire – amenajare spațiu pentru funcționarea unui restaurant la adresa Piata Unirii 10”, aceasta a spus că nu îşi aminteşte.

Nici pentru o investiție a unui sponsor al campaniei electorale a viceprimarului UDMR, Adam Ambrus, arhitectul șef nu și-a adus aminte nimic. Adam Ambrus i-a donat viceprimarului suma de 8.000 de lei.

Nepoata primarului a fost chestionată direct despre intervenția făcută de viceprimar, asupra ei, în vederea obținerii unui aviz pentru funcționarea unei terase sezoniere, cu profil de cafenea. Acest aviz era, în data de 10 august 2016, în mapa primarului Emil Boc, la semnat.

Nici directorul executiv al Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Ardeuș, nu își amintește mare lucru, dar admite că viceprimarul Anna Horvath i-a adresat o serie de întrebări legate de clădirea Palatului Mikeș din Cluj Napoca, unde avea interese milionarul Fodor Zsolt, trimis în judecată în acest dosar, alături de viceprimarul Clujului. Aceasta a recunoscut, totuși, că la nivelul Primăriei Cluj Napoca există „o practică curentă ca șefii ierarhici să solicite informații cu privire la stadiul unor proiecte, întârzieri în rezolvarea unor acte sau susțineri ale cetățenilor”.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA în 20 decembrie pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, în dosarul în este acuzată că, în perioada februarie-mai, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie, pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală la alegerile locale.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 mins Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 1 day PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE