In vizor

Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.

Scris de 705

Care e adevărul cu privire la faptul că un fost lider al interlopilor turdeni a fost lăsat să predea elevilor, nu cred că vom afla. Fiecare va ține cu dinții de partea sa de adevăr. Pe de o parte avem elevii și părinții indignați de faptă și care au protesttat public, pe de cealaltă avem un om care și-a ispășit pedeapsa, a fost reabilitat și este student în anul III la UBB Cluj-Napoca – adică o persoană care dă dovezi clare că s-a reabilitat. Și avem instituția reabilitării, a reintegrării în societate și mediavalismul de gândire primitivă a românilor care nu mai dau nicio șansă celui care ”a greșit”, indiferent de câte dovezi de schimbare aduce acesta. Și mai avem un inspector general la ISJ Cluj, o doamnă Marc, numită politic, care nu știe decât cum să se mai treacă șefă peste proiectele europene, să-i vadă și curul ei calea drumurilor europene. Și care nu e capabilă să comunice coerent, nu e capabilă să își asume altceva decât ”habar nu am avut de situație” și care nu știe să apere ce am definit mai înainte: INSTITUȚIA REABILITĂRII PUBLICE, parte a drumului nostru european, parte a democrației.

 • Că elevii și părinții lor s-au iserizat reciproc și au dat dovadă de lipsă de educație democratică, europeană și în afară de proteste nu au ascultat ce are de zis și incriminatul, ce căuta acolo, e una. Am înțeles că ar fi fost și un fel de practică necesară curriculei anului III – cam atâta a răzbătut prin noianul de răgete despre nedreptatea făcută elevilor. Alta ar fi – și de aceea merita să fie demisă directoarea, nu că a dat o șansă de reabilitare unui stigmatizat în ochii opiniei publice (Saul s-a transformat în Pavel pe Drumul Damascului, băi, creștinilor declarați doar î actul de botez!), ci că nu a fost deschisă de la început și nu a anunțat ce are de gând să facă. Că nu a ținut o lecție publică despre REABILITARE cu elevii și părinții lor, ÎNAINTE ca un binevoitor să arunce primul cu piatra.

Vai de capul ei, ROMÂNIE EDUCATĂ!

Directoarea Codruța Andreica, cea care l-a lăsat pe „Balibacea” (fost lider al interlopilor din Turda) să predea elevilor la Colegiul Național „Mihai Viteazul” a fost concediată. Adică a fost lăsată pe drumuri, fără o pâine, în Ajun de Sărbători. Poate ar fi necesar ca lui Bălibacea să i se taie mâna dreaptă în public, iar directoarei să i se însemneze cu fierul roșu pe frunte faptul că a fost ”complice”!

Curat democrat, Coană Marc! Vai de capul ei, ROMÂNIE EDUCATĂ!

”În ședința Consiliului de Administrație al I.Ș.J. Cluj, din data de 5 decembrie 2022, a fost discutat Raportul misiunii de audit, efectuat de către I.Ș.J. Cluj la Colegiul Național Mihai Viteazul, Turda, pentru verificarea legalității propunerii de demitere a directorului Colegiului Național Mihai Viteazul, Turda, doamna Codruța Andreica, de către Consiliul profesoral al unității, propunere transmisă Inspectoratului Școlar Județean Cluj, prin adresa înregistrată cu nr. 1447/10.11.2022, la registratura I.Ș.J. Cluj.

În urma intervievării echipei manageriale, a cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar și nedidactic, precum și a verificării de documente la nivelul unității, a fost redactat Raportul misiuni de audit care conține o serie de constatări și recomandări”, informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Decizia de demitere a directoarei a fost votată în unanimitate de către membrii Consiliului de Administrație al I.Ș.J. Cluj.

Până la numirea unui alt director, prin detașare în interesul învățământului, s-a propus și s-a votat delegarea sarcinilor directorului către directorul adjunct al unității, Florin Potoră. Adicătelea contestatarul principal al fostei directoare

Așteptăm cu interes un proces al acestei foste directoare împotriva ISJ Cluj, că se practică și, oricum, așteptă adevărul, care poate va fi pus în cadrul unui proces. Că suntem sătui de acțiuni luate sub presiunea ”opiniei publice”.

PS: Nu facem apologia a aceea ce fost Bălibacea”, ci deplângem ostracizarea publică a omului care ar vrea să fie dar nu este lăsat.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 mins Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 46 mins Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 1 hour In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 1 hour In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 3 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 3 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
 • Acum 5 hours Politica
  În calendarul anului școlar viitor, vacanța de primăvară nu cuprinde nici Paștele Catolic, nici Paștele Ortodox. Păi, politicienii noştri serbează numai Paştele Cailor
 • Acum 6 hours Din oras
  Cel mai urmărit prezentator de evenimente: Alin Sălăjean, de departe cel mai popular din breaslă pe social media
 • Acum 6 hours Eveniment
  E LUNI, LUMEA SE GRĂBEȘTE LA SPITAL: Accident grav între Gilău și Căpușu Mare
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ: O minoră de 17 ani a decedat într-un accident grav la Bucea
 • Acum 19 hours Politica
  Nicolae Ciucă, în ședința PNL de la Vila Lac: ”Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”
 • Acum 20 hours Politica
  DOMN’ PROFESOR DE CONSECVENȚĂ: Ieri, Vasile dÎncu vroia privatizarea învățănântului gimnazial, azi vrea ”echitate” la admiterea în liceu și la probele de BAC
 • Acum 1 day Din oras
  Peisagistică cu barda în Parcul Farmec, gunoiae în loc de rațe pe Canalul Morii
Citește și...
Recomandările redacției