In vizor

Directoarea ARR a recunoscut mita luata de la patronii Fany, in fata judecatorilor Tribunalului Cluj

Scris de 2,099

Avocatul directoarei de la ARR, Tiberiu Ban a declarat pentru Ziar de Cluj ca aceasta a recunoscut toate acuzatiile care i se aduc de catre procurorii anticoruptie, in dosarul Fany. Daniela Dobrila i-a ajutat pe patronii firmei Fany, sotii Olezia si Stefan Cadar, sa castige licitatia pentru traseele intrajudetene in Cluj, in schimbul primirii mai multor foloase, printre care o masina VW Polo, 10.000 de lei si opt rochii.

Daniela Dobrila, directoarea de Licente din cadrul Autoritatii Rutiere Romane, si-a schimbat pozitia si declaratiile la sedinta de vineri, cand judecatorii Tribunalului Cluj au judecat propunerea de arestare preventiva in cazul celor trei inculpati.

“Doamna Daniela Dobrila a recunosut, initial, ca i-a ajutat pe sotii Cadar de la Fany, mai putin ca a pretins si a luat unele foloase materiale. La sedinta de vineri, si-a reconsiderat pozitia si a recunoscut tot”, a declarat Tiberiu Ban, avocatul angajatei de la ARR.

Procurorii anticoruptie arata ca, pentru sprijinul promis in castigarea licitatiei, inculpata Dobrila Daniela ar fi acceptat si ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri, nemijlocit sau prin intermediari, bunuri si bani cu titlu de mita: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player si mai multe obiecte de imbracaminte (valoarea totala fiind de cca 12.000 euro). De asemenea, in acelasi scop de favorizare a firmei inculpatilor, a rezultat ca inculpata Dobrila Daniela ar fi pretins de la sotii Cadar Eronim Stefan si Cadar Olezia remiterea a doua calculatoare laptopuri marca Apple, in valoare de cca. 3500 euro.

Stefan Cadar nu a recunoscut

In cazul acesteia, judecatorii au luat decizia de arest la domiciliu pentru urmatoarele 30 de zile. Si in cazul Oleziei Cadar s-a luat aceeasi decizie. In ceea ce-l priveste pe Stefan Cadar, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Stefan Cadar nu a recunosut nici una din acuzatiile care i se aduc, la procesul de vineri.

Daniela Dobrila si Olezia Cadar vor fi aduse, din nou, in fata instantei

Directoarea ARR, Daniela Dobrila, si inculpata Olezia Cadar vor fi aduse in aceasta saptamana in fata instantei clujene. Curtea de Apel Cluj urmeaza sa judece in termen de cinci zile contestatia inaintata de procurorii anticoruptie fata de masura Tribunalului Cluj, de arest la domiciliu.

Cat priveste obligatiile in perioada arestului la domiciliu, acestea sunt: de a nu parasi imobilul unde locuieste, fara permisiunea organului judiciar; detinutul-casnic are obligatia de a se prezenta in fata organelor de urmarire penala sau a judecatorilor ori de cate ori este chemat; el nu are voie sa comunice cu persoana vatamata sau membrii de familie ai acesteia,cu alti participanti la comiterea infractiunii, cu martorii ori expertii, precum si cu orice alte persoane care nu locuiesc in mod obisnuit impreună cu el sau care nu se afla in ingrijirea sa.

Totodata, judecatorul poate dispune ca pe durata arestului la domiciliu inculpatul sa poarte permanent un sistem electronic de supraveghere, insa deocamdata nu a fost publicat regulamentul de utilizare a aparaturii de supraveghere prin GPS, in Monitorul Oficial al Romaniei.

 

 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 6 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 9 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 21 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 23 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE