In vizor

Directia de Sanatate Publica din Cluj a avut anul trecut cheltuieli de aproape 300.000 de lei

Institutiile de stat din Cluj se inscriu in randul clientilor buni ai companiilor care ofera servicii in diverse domenii. Un bun exemplu este si cel al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj, care a efectuat cheltuieli remarcabile din banul public pe parcursul lui 2014. Numai pentru telefonie fixa si mobila s-a platit 55.000 de lei, iar pentru papetarie si deplasari s-a alocat sumele de 36.000, respectiv 30.000 de lei. De asemenea, si pentru electricitate s-au platit multi bani. 

Mai exact, institutia a alocat catre Sc Romtelecom SA anul trecut o suma totala de 49.000 de lei, in timp ce catre Orange Romania s-au virat 6.000 de lei, pentru telefonie fixa, respectiv mobila.

Compania de Apa Somes a incasat pentru aceeasi perioada 21.000 de lei.

Internetul a fost furnizat aici de catre Sc Wavenet si a costat 17.000 de lei. 

Potrivit informatiilor remise de institutie catre Ziar de Cluj, nu s-au alocat deloc fonduri in 2014 pentru protocol, reparatii sau renovari si nici pentru abonamente la diverse publicatii. 

In schimb, s-a alocat o suma generoasa pentru papetarie. Firmele Lecom Birotica, Bi Wavek SRL si Print Art s-au ales anul trecut cu incasari de la DSP Cluj insumand 36.000 de lei. 

Combustibilul consumat de angajatii institutiei au insumat 10.000 de lei.

Produsele de curatenie au costat 7.000 de lei si au fost furnizate de catre SC Austral si Suprem Office.

In ceea ce priveste suma alocata pentru deplasari si delegatii, DSP Cluj a notat ca este vorba de 30.000 de lei. 

„Deplasarile s-au efectuat numai in interesul institutiei, pentru ridicarea vaccinurilor, produse specifice Programelor Nationale de Sanatate, la institutii de specialitate„, a justificat semnatarul documentului in care sunt mentionate aceste cheltuieli, Mihai Moisescu, directorul executiv al institutiei. 

Acelasi director a omis insa mentionarea sumei cheltuite pentru incalzire. Potrivit unui document despre datele energetice ale cladirilor institutiei, postat pe site-ul oficial al acesteia, cladirea de pe strada Constanta (din care aproximativ 50% este utilizata de Casa de Asigurari de Sanatate Cluj) a consumat gaze de 12.055 lei si curent de 26.255 lei iar pentru cea de pe strada Nicolae Balcescu s-au alocat 8.771 de lei pentru gaze si 48.457 lei pentru curentul electric. 

La toate acestea se adauga fondul de salarii pe anul trecut al directiei.

„Numarul de salariati pentru 2014 a fost de 101, iar salariul net pentru 2014 a fost de 1.915 mii de lei, salar net/luna/angajat 1.580 de lei”, se mai arata in document. 

Foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *