Eveniment

Din toamnă, cursuri față în față pentru studenți! Decizia ar fi fost luată de Consiliul Național al Rectorilor reunit la Cluj

Scris de 419

Surse: Toate facultățile vor începe cursurile față în față din toamna acestui an, cu menținerea unor reglementări de protecție în condițiile pandemiei de coronavirus, au decis rectorii reuniți în ședința Consiliului Național al Rectorilor desfășurată în acest sfârșit de săptămână la Cluj și găzduită de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Dacă în toamnă România va fi în afara stării de alertă, toți studenții se vor prezenta la cursuri, potrivit surselor citate de edupedu.ro

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, ar fi susținut la Cluj că nu există bază legală pentru desfășurarea cursurilor on-line după terminarea stării de alertă. 

Potrivit acestuia, Legea educației în vigoare nu prevede posibilitatea desfășurării cursurilor în format online, deci licența, masteratul, doctoratul nu se pot desfășura hibrid decât în situația în care este vorba despre stare de alertă sau de urgență, potrivit sursei citate. 

Decizia organizării cursurilor în format față în față în toamnă, când va începe anul universitar 2021-2022, a fost decisă astăzi la Reuniunea Consiliului Național al Rectorilor (CNR) organizată de Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și la care participă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De altfel, ideea reluării cursurilor față în față a fost avansată deja de către rectorul Universității Babeș-Bolyai, profesorul Daniel David, la începutul lunii iunie:

„Apar tot felul de reglementări din partea autorităților, dar în acest moment mergem pe ideea că vom începe în regim clasic, din toamnă. 

Și vom avea grijă să luăm în calcul, în același timp, și interesul, și disponibilitatea fiecăruia pentru vaccinare, dar și necesitatea vaccinării, dacă va fi cazul. Cel puțin pentru locurile în cămine”, semnala Daniel David. 

CITEȘTE ȘI: UBB scoate la concurs peste 9.000 de locuri bugetate la licență și master în 2021. Cazarea în cămine ar putea fi condiționată de vaccinare

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 12-29 iulie 2021.

Recent, Curtea de Apel Cluj a decis că prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021 nu este justificată.

Avocatul clujean Adrian Rusu Samuilă este cel care a reuşit să obţină în instanţă anularea prelungirii stării de alertă, după ce a câştigat procesul cu Guvernul României.

CITEȘTE ȘI: Curtea de Apel Cluj: “Prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021 nu este justificată”

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 6 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 6 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 7 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 8 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 10 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 10 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 11 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 11 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 12 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 22 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției