Eveniment

Din toamnă, cursuri față în față pentru studenți! Decizia ar fi fost luată de Consiliul Național al Rectorilor reunit la Cluj

Surse: Toate facultățile vor începe cursurile față în față din toamna acestui an, cu menținerea unor reglementări de protecție în condițiile pandemiei de coronavirus, au decis rectorii reuniți în ședința Consiliului Național al Rectorilor desfășurată în acest sfârșit de săptămână la Cluj și găzduită de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Dacă în toamnă România va fi în afara stării de alertă, toți studenții se vor prezenta la cursuri, potrivit surselor citate de edupedu.ro

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, ar fi susținut la Cluj că nu există bază legală pentru desfășurarea cursurilor on-line după terminarea stării de alertă. 

Potrivit acestuia, Legea educației în vigoare nu prevede posibilitatea desfășurării cursurilor în format online, deci licența, masteratul, doctoratul nu se pot desfășura hibrid decât în situația în care este vorba despre stare de alertă sau de urgență, potrivit sursei citate. 

Decizia organizării cursurilor în format față în față în toamnă, când va începe anul universitar 2021-2022, a fost decisă astăzi la Reuniunea Consiliului Național al Rectorilor (CNR) organizată de Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și la care participă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De altfel, ideea reluării cursurilor față în față a fost avansată deja de către rectorul Universității Babeș-Bolyai, profesorul Daniel David, la începutul lunii iunie:

„Apar tot felul de reglementări din partea autorităților, dar în acest moment mergem pe ideea că vom începe în regim clasic, din toamnă. 

Și vom avea grijă să luăm în calcul, în același timp, și interesul, și disponibilitatea fiecăruia pentru vaccinare, dar și necesitatea vaccinării, dacă va fi cazul. Cel puțin pentru locurile în cămine”, semnala Daniel David. 

CITEȘTE ȘI: UBB scoate la concurs peste 9.000 de locuri bugetate la licență și master în 2021. Cazarea în cămine ar putea fi condiționată de vaccinare

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 12-29 iulie 2021.

Recent, Curtea de Apel Cluj a decis că prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021 nu este justificată.

Avocatul clujean Adrian Rusu Samuilă este cel care a reuşit să obţină în instanţă anularea prelungirii stării de alertă, după ce a câştigat procesul cu Guvernul României.

CITEȘTE ȘI: Curtea de Apel Cluj: „Prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021 nu este justificată”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *