Eveniment

Din Republica Moldova pentru Cluj: Ţigări de contrabandă ascunse printre borcane

Poliţiştii de frontieră şi lucrători vamali de la Sculeni au descoperit ţigarete în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei, pe care un cetăţean din Republica Moldova a intenţionat să le introducă ilegal în România ascunse printre borcanele goale pe care le transporta într-o semiremorcă, transmite Agerpres.
Bărbatul s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru intrarea în ţară, iar în baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au înaintat lucrătorilor vamali solicitarea efectuării unui control amănunţit asupra persoanei şi mijlocului de transport.
”Echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în lăzile exterioare ale semiremorcii, sub plăci de carton, cantitatea totală de 18.880 de ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova. Cu privire la cele constatate persoana a declarat faptul că bunurile descoperite îi aparţin şi le-a achiziţionat din Republica Moldova cu scopul de a le comercializa pe raza municipiului Cluj”, precizează un comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei şi a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.