Din oras

Din nou, fără nici o consultare publică, deși legea îl obligă, Emil Boc scoate din burtă noi și noi piste pentru biciclete

Vineri, în ședință de Consiliu Local al municipiului Cluj-Napoca au fost aprobate două proiecte de hotărâre privind amenajarea de piste de biciclete în oraș. Emil Boc OSĂ amenajeze piste pentru biciclete pe traseul Calea Turzii – strada Observatorului și pe Drumul Sfântul Ioan din Cluj-Napoca.

N-am fi deschis deiscuția despre încă un OSĂ (facem dregem, praf culegem) dacă nu ne-ar fi sărit în ochi faptul că Emil Boc din nou nu s-a consultat cu beneficiarii (clujenii) cu privire la ce intenționează el să facă. Asta deși Legea 52/2003 îl oblige să o facă.

Scrie Radu Miteteanu pe Clujul Civic: ”cică pistele din Bună ziua ar fi conforme bunelor practici pe plan European (cînd, în realitate, sunt o varză tristă a la Cluj – n. red.). Cu o așa afirmație e greu de crezut că cele noi planificate vor fi altceva decât improvizații cu multiple deficiențe ca cele de până acum. Ca porcăria Primăriei să fie completă, au anunțat ședința de Consiliu Local în 30 septembrie. Dar, ca de obicei, ulterior, pe ultima sută, au mai adăugat pe ordinea de zi puncte suplimentare, inclsuiv acele două proiecte, fentând astfel și pe cei care urmăresc ordinea de zi anunțată pentru diversele ședințe, dar nu reușesc să verifice zilnic dacă nu cumva se mai modifică și apar pe ultima sută ceva „bombe”. Primăria clujeană NICIODATĂ nu comunică din oficiu spre consultare proiectele de HCL către ONG-urile care și-au notificat interesul pentru acel domeniu, conform Legii 52 / 2003”.

CITEȘTE ȘI: În timp ce Emil Boc promite pistă metropolitană de biciclete, în Cluj-Napoca pistele sunt nefuncționale. Radu Mititean, Clubul de Cicloturism Napoca: „Eu, ca biciclist, am ajuns să evit străzile pe care s-au făcut așa-zise piste de biciclete”