Din oras

Din nou există promisiunea că vor fi deschise curțile școlilor pe durata verii

Decizia ca școlile să fie deschise pe perioada verii, cel puțin în Cluj-Napoca, a fost luată în urmă cu mai mulți ani de Consiliul Local (aflată în vigoare de peste 7 ani). Aceasta nu a fost pusă în aplicare niciodată, deși primarul Emil Boc s-a sumețit să amenințe că va cere schimbarea directorilor care nu se conformează acestei hotărâri. El a rămas cu proferarea amenințărilor, școlile cu curțile puse sub lacăt. De ce să-și asume cineva responsabilitatea vreunui accident în curtea școlii pe perioada vacanțelor?

Toate școlile din Cluj au primit joi o notificare de la Inspectoratul Școlar Județean prin care li se cere să asigure permanența în școli de dimineața până seara și să permită accesul copiilor în curțile acestora.

Valentin Cuibus, șeful ISJ a specificat că a “avut o discuție cu primăria pe situația asta” și că a “trimis o notă în toate școlile din municipiu și județ în așa fel încât programul să fie de la 10 la 20 în fiecare zi, curțile să fie deschise pentru elevi, să se trimită inspectorului de sport lista persoanele care răspund, pentru că fiind vorba de o unitate de învățământ cineva trebuie să răspundă. profesori de sport, profesori de serviciu, din aparatul administrativ. Până în 10 iulie, luni, trebuie să trimită graficul cu persoanele care vor fi de servici. Toate școlile să fie deschise”.

Reamintim faptul că la fel s-a declarat și anul trecut și, cu toate acestea, curțile școlilor au rămas ferecate până în toamnă.

Anul acesta viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că s-au inițiat o serie de acțiuni de control pentru a se depista exact care sunt școlile care nu se conformează. Tarcea a spus că administrația locală nu dorește să aplice măsuri extreme dar a ținut să sublinieze că Primăria este cea care finanțează cheltuielile de funcționare ale școlilor din oraș și are toate pârghiile necesare să intervină în cazul școlilor care nu respectă hotărârea de Consiliul Local privind deschiderea terenurilor de sport.

“Să nu uite că Primăria finanțează cheltuilele de funcționare. Nu vrem să ajungem până acolo”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *