In vizor

Din culisele violențelor din 10 August. Dezvăluirile unui membru #rezist despre finanțarea și tacticile protestelor „pașnice”

O altă perspectivă asupra protestelor organizate în București, dar și în țară, ultimul dintre care a sfârșit prin violențe în data de 10 august, începe să se contureze puțin câte puțin. Protestatarii nu au avut nicio revendicare reala pentru a iesi la un miting spontan de protest, dimpotriva, totul a fost premeditat in case conspirative, de catre indivizi finantati din exterior. Cel puțin această imagine se întregește în urma declarațiilor făcute din interior. Un membru #rezist rupe tacerea si dezvaluie tacticile prin care s-au deturnat protestele democratice, in scopul daramarii Guvernului si majoritatii parlamentare, prin lovitura de stat.

Bandele #rezist sunt finantate din strainatate cu sute de mii de euro. Manipularea, incitarile la ura, viol si omor, s-au facut prin 140.000 conturi de Facebook, sub sloganul obscen “Muie PSD”. Jandarmii au fost atacati organizat de grupuri infiltrate.

Un fost membru al gruparii #rezist, care a participat din interior la organizarea evenimentelor anti-guvernamentale din Piata Victoriei, a decis sa rupa tacerea, dupa ce a realizat ca este antrenat in activitati ilegale, cu care nu doreste sa aiba de a face. 

Oribila operatiune “Muie PSD”, declansata prin placuta de imatriculare cu limbaj obscen a unui roman stabilit in Suedia, a fost semnalul de inceput, validat ulterior, culmea, chiar de presedintele Iohannis, care a validat gestul declarandu-l “libertate de exprimare”, gest care a fost urmat de o isterie a obscenitatii promovata pe retelele de socializare controlate de #rezist. Operatiunea de instigare impotriva ordinii constitutionale, camuflata sub pretinsul miting al “Diasporei”, a fost sustinuta din strainatate si a vizat daramarea puterii legitime, printr-o lovitura de stat.

De altfel, Serviciul Roman de Informatii – desi ar fi trebuit sa detina date despre gruparile violente #rezist, despre cine le organizeaza si finanteaza, precum și faptul ca activitatea acestora a frizat siguranta nationala – nu a facut nimic pentru prevenirea unor asemenea manifestari ostile, asa cum il obliga legea de functionare. 

Din acest punct de vedere, după cum notează luju.ro, SRI este partas si factor favorizator al acestor manifestari extreme, care au exacerbat ura in societate. Desi este detinatorul (ilegal) al unitatii Cyberint prin care controleaza toate comunicatiile pe retelele de internet din Romania, SRI nu a facut absolut nimic pentru a stopa mesajele de ura si incitare la violenta, mergand pana la instigari la violuri si ucideri ale parlamentarilor si guvernantilor, respectiv a-i identifica pe autori si a-i deferi Justitiei.

Iar aceasta in conditiile in care #rezist a folosit in campania de mediatizare peste 140.000 de conturi de Facebook prin care s-a propagat o adevarata campanie de linsaj mediatic a coalitiei de guvernamant, avand ca “simbol” mesajul obscen “Muie PSD”.

De asemenea, trebuie luată în considerare si atitudinea complice a unor sefi de partide din Opozitie (USR si PNL), precum si a presedintelui Romaniei Klaus Iohannis, care au participat – fie în mod activ, fie prin neparticipare, adică permisiv –  la iesirea in strada si daramarea Guvernului, atentand astfel la ordinea constitutionala, fara sa se delimiteze de asemenea manifestari reprobabile si abdicand de la obligatia constitutionala de a fi un mediator. 

De altfel, organizatorii si unii dintre politicieni au facut posibil ca începând din anul 2017, cu incalcarea legii si prin interminabile manifestari de strada ilegale, neautorizate, Piata Victoriei să devină “maidan ucrainean”, notează luju.ro

Mărturia no. 1

“Ca fost membru al grupului #REZIST am participat la mai multe intalniri in care se organizau proteste impotriva actualei guvernari. Pentru organizarea mitingului din 10 august s-a discutat in primul rand de emotia care trebuie sa o starneasca.
Cristian Dide a vrut pentru protestul din 10 august sa creeze emotie prin miscari violente. El a dorit ca instigatorii, diferit de februarie 2017 sa nu mai stea in primul rand, ci sa stea in spate, in randul 7 – 10. Si de acolo sa provoace Jandarmeria, stiind altfel ca acestia nu au cum sa extraga grupul violent si ca vor folosi gaze si alte materiale… In 10 august s-au folosit grupuri de 5 – 8 persoane, organizati foarte bine, dispersati in toata piata, care la un anumit semnal care se dadea de pe platforma auto montata in Piata Victoriei, incepeau sa arunce in jandarmi, nu simultan, dorindu-se in acest mod crearea de brese in cordonul de jandarmi”.

Mărturia no. 2

“Angi Serban este o protestara pe care o vedem de aproximativ doi ani in spatiul public, care reuseste sa tina logistica grupului #rezist in frau si participa la toate evenimentele care sunt impotriva PSD, le organizeaza…”

Angi Serban: Cateodata suntem presati sa reactionam pentru ca suntem presati din EXTERIOR sa punem osul la treaba, dar daca ar fi fost dupa noi, protestele ar fi fost mult mai rare…

Voce membru #rezist: Avem sperante ca din 10 august o sa facem ceva ce… macar sa semene cu 20 ianuarie?… pentru ca nimeni nu a pornit nimic.. cum ati facut data trecuta cu excel-ul ala, ba care vreti sa primiti oameni…

Angi Serban: In primul rand logistica acestui miting daca nu apare intr-o saptamana, e un mare fas, pentru ca in spatele unui eveniment de o asemenea anvergura sta o logistica de nu iti imaginezi… Desi s-ar putea ca PACT-ul, care tot danseaza pe langa voi, ii vedeti… PACT-ul s-ar putea sa se ocupe de o linie de logistica.

Voce membru #rezist: Cine-i asta PACT-ul?

Angi Serban: PACT-ul este partidul lui Sebastian Burduja, baiatul bancherului Gheorghe Burduja, ala care a construit BANCOREX-ul.

Voce membru #rezist: A… OK, super!

Angi Stefan: Da, ideea e ca acolo sunt numai copii de bani gata, de securisti. Ei sunt foarte destepti, foarte misto, da…. sunt destui prin tara… uite si aici o lista”

Mărturia no 3

”Am cunostinte ca in anul 2017, si cred ca si in anul 2018, au fost facute plati din Anglia, Belgia, Franta si Olanda catre persoane fizice din grupul #rezist, unul dintre ei fiind Florin Badita, fost consilier al Monicai Macovei. Sumele care veneau din Anglia si Belgia erau cuprinse intre 1000 si 2500 euro, in timp ce din Franta si Olanda sumele erau mai mari si erau cuprinse intre 3000 si 5000 euro. Stiu ca din Franta platile erau facute de catre o asociatie, care este formata din fosti judecatori si procurori, prieteni ai Monicai Macovei, scopul acestui ajutor fiind destabilizarea politica, distrugerea partidelor puternice si cresterea unui partid mic, care ar putea fi controlat foarte usor, in asa fel incat cei din Franta sa aiba acces politic si economic mult mai usor in Romania. Din Olanda, interesul economic este principalul motiv pentru care se sustin activitatile de destabilizare, platile facandu-se catre mai multi membri din #rezist, dar in special catre Florin Badita”.

Identitatea fostului membru #rezist este protejată în lumina informațiilor pe care le deține, vitale pentru aflarea adevarului despre cei care au vrut prin violente sa restoarne ordinea constitutionala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *