Politica

Din 14 septembrie, Adrian Răulea, funcționarul din ”bocăria” Cluj-Napoca care se ocupa de afacerea bike-shareing, nu mai este secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

S-a fost retras ”la cerere”, iar noi ne cerem scuze că numai acum am aflat. Și ne mai scuzați odată: a plecat din Cluj-Napoca din funcția de director de programe la Zona Metropolitană Cluj.

Adrian Răulea, dacă nu vă mai amintiți (dar ne amintim noi), este funcționarul care în 2014 se ocupa de mai multe proiecte europene, printre care și de bike-sharing. Iar ca totul să fie ”mumos”, ca în ”bocărie”, unde nu se ia mită, că nu e necesar, acesta era asociat, împreună cu alte trei persoane, în firma sibiana Magic Eyes, care se ocupa de instalații electrice și sisteme de securizare. Că așa e funcționarul clujean: și întreprinzător.

Adrian Răulea a fost numit secretar de stat, prin decizia 414 a prim-ministrului României (ăăăCiucăăăă) și publicată în Monitorul Oficial în data de 19.07.2022.

El a plecat la guvernare din funcția de director de programe la Zona Metropolitană Cluj, unde a fost responsabil de crearea unui cadru de guvernanță pentru zona metropolitană Cluj și de identificarea oportunităților de finanțare pentru proiectele relevante de dezvoltare (adică bla-bla-bla-uri). CV-ul său poate fi consultat aici.

Adrian Răulea este fiul medicului Marcela Răulea, liberal cu vechime în PNL Sibiu, care a fost candidat al organizației pe ultima poziție a listei de Camera Deputaților la alegerile din 2020.

Conform declarației de avere depusă de Răulea în anul 2015, ultima care apare pe portalul Agenției Naționale de Integritate (c-așa-i frumos la funcționarul public de sub aripa lui Boc), de pe vremea când ocupa funcția de Șef serviciu Strategie și dezvoltare locală, management de proiect, acesta avea un apartament de 55 de metri pătrați în Cluj Napoca, donat de părinții săi, Nicolae și Marcela Răulea și peste 40 de mii de lei în conturi. Singura mențiune în declarația sa de avere de atunci este câștigul obținut la Primăria Cluj – 51 de mii de lei anual.

Întrebarea care ne frământă pe noi acum este de ce s-a cerut afară Răulea? Ce nu i-a convenit, cu ce l-au găbjit, ale cui ordine n-a știut să le onoreze? De ce și-a retras aripa-i ocrotitoare de de-asupra capului său, Emil Boc?

Și de ce a rămas Ovidiu Cîmpean? Numai că are foale mai mari?

PS: Cei care credeam că Ovidiu Cîmpean ar fi luat calea bejaniei din funcția de secretar de stat la aceleași fonduri unde a fost numit odată cu Răulea, s-au înșelat. Ovidiu Rămâne să mai îngrașe contul până când se va lămuri Emil Boc pe cine să lase în loc dacă Alin Tișe tot se dă fecioară neprihănită și nu ar vrea să devină primar al Clujului.

Exit mobile version