Rautacisme

Din 1 iunie, la bal, ca la spital: cine nu e din familie, cântă la altă masă!

Din 1 iunie, conform regulilor încropite de peneliștii care ne conduc prin pandemie spre cele mai de jos culmi ale falimentului, pe terase vom putea merge doar ca la sala de mese a spitalelor de boli infecțioase. Sau, ca la popota unui serviciu de informații – doar după ce am dat cu subsemnatul la registru, cu nume și prenume, și numai în grup restrâns, ca să nu atentăm la securitatea sanitară a țărișoarei.

Chelneri cu măști și mănuși vor servi la mese cu maximum 4 clienți, dacă aceștia nu fac parte din aceeași familie, iar clienții vor trebui să fie înregistrați într-un registru special de rezervări, pentru ca în cazul apariției unei îmbolnăviri să poată fi facută anchetă epidemiologică.

La o masă pot sta maximum patru persoane, și chiar și aceștia doar cu respectarea distanței de 1,5 metri între persoane, cu excepția membrilor aceleiași familii, care locuiesc împreună. Între scaunele de la mese alăturate trebuie să existe o distanță de minimum doi metri. După fiecare client, mesele vor trebui dezinfectate.

De asemenea, trebuie luate măsuri de respectare a distanței între angajații teraselor sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecție (reducerea numărului de angajați și lucrul în ture, folosirea de echipament de protecție).

În ceea ce îi privește pe clienți, nu li se va permite accesul celor cu simptome de infecție respiratorie, iar la intrarea pe terasă și la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanțe dezinfectante pentru mâini.

De asemenea, se interzice transferul de la o masă la alta al meniurilor, solnițelor, olivierelor și altor obiecte, care trebuie dezinfectate după plecarea clienților de la o masă.

Sub oblăduirea guvernului liberal-militar Orban, chelnerii vor fi transformați în milițieni și în doctori, care ne vor legitima, ne vor evalua starea de sănătate și ne vor da acceptul sau nu de a sta la o amărâtă de terasă.

Cu asemenea măsuri, probabil că se va întâmpla, din 1 iunie, din două, una: ori nu se vor respecta integral toate măsurile, ori se vor respecta după ureche, ori clienții teraselor vor prefera să bea, ca și până acum, în pădure!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *