Este pur si simplu precursoarea dietelor. Determina arderea rezervelor de grasime si pune in acord consumul de calorii cu consumul de energie. Un adult are nevoie de 2500-3000 calorii zilnic. Reducand nivelul de calorii se reduce greutatea. Este garantata mentinerea noii greutati daca, dupa aceasta dieta, se respecta o alimentatie normala si echilibrata, dar care nu depaseste 1900 calorii.
Riscuri: te poti descuraja dupa prima saptamana, daca esti o persoana care se ingrasa datorita amidonului (paine, cartof). Vei incepe sa slabesti vizibil cam la sfarsitul celei de-a doua saptamani, asa ca ia in calcul aceasta posibilitate si… nu te lasa! Cum stii daca te ingrasi din zahar si amidon? Dupa o vizita la nutritionist!
Elemente de baza: pui, paine, mar, lapte.
Mic dejun: 1 pahar de lapte degresat sau semidegresat, 1 felie de paine prajita cu unt sau 1 bol cu lapte degreat cu 2-3 linguri de cereale; 1 fruct.
Pranz: 250 g legume fierte sau crude, preparate sub forma de salata, cu 1 lingura de ulei. Carne, peste sau pui pana in 100 g, fiarta sau fripta, 1 fruct, 1 felie de paine integrala.
Gustarea: 1 infuzie de ceai, fara zahar, 1 felie de branza proaspata sau 1 iaurt, 1 fruct, dar nu banana.
Cina: 150 g jambon sau peste, salata verde, 1 fruct.
Trei zile pe saptamana se pot manca cartofi fierti
Dieta e utila oricarei persoane sanatoase.
Kilograme pierdute: 5 kg in prima luna, apoi kilogramele se pierd mai lent.