PubliNews

Dezvoltatorii sunt provocați să creeze jocuri video inspirate din mitologia românească

Scris de 180

Mitologia românească și gaming-ul vor forma o punte de legătură prin intermediul evenimentului Tales of Us Game Jam, care va avea loc între 30 septembrie și 2 octombrie, la CINETic. În cadrul acestui eveniment, dezvoltatori din țara noastră sunt provocați să creeze jocuri video inspirate din mitologia românească.

Evenimentul este organizat de Tales of US Și Asociația Dezvoltatorilor de jocuri video din România (RGDA), iar scopul său este de a expune la nivel internațional cultura românească și talentul tinerilor dezvoltatori din țara noastră.

Astfel, toți programatorii, artiștii și designerii care au cel puțin 18 ani pot lua parte la acest eveniment. Nivelul de experiență nu este un criteriu, scopul final fiind distracția, pe lângă crearea unor jocuri inspirate din mitologia românească.

Suntem încântați de faptul că Tales Of Us a ales România ca una dintre locațiile de proveniență a poveștilor și basmelor populare. Noi, la RGDA, vedem un mare potențial în îmbinarea mitologiei românești cu un game design unic. Sperăm că organizarea acestui game jam va face parte dintr-o discuție mai largă despre cum folclorul și poveștile noastre populare pot fi o mare sursă de inspirație pentru a crea jocuri originale în țara noastră, care pot deveni titluri de succes în întreaga lume“, spune Andreea Medvedovici Per, director executiv RGDA, conform Hit.ro.

De asemenea, Eva Vonk, Producer și Creative Director la Tales of Us, a vorbit despre scopul acestui eveniment.

Cunoștințele mele despre România și despre cultura sa se limitau la stereotipurile despre casele pline cu usturoi și poveștile cu vampiri. Astăzi, munca noastră cu Tales of Us ne permite să sprijinim și să explorăm povestiri care se îndepărtează de aceste narațiuni și povești unilaterale. Suntem uimiți de diversitatea poveștilor și miturilor românești pe care le-am descoperit și abia așteptam să vedem în ce se vor transforma acestea în timpul unui Game Jam“, a precizat Eva Vonk.

Evenimentul va fi hibrid

Acest eveniment va fi hibrid și la el vor putea lua parte până la 30 de participanți la CINETic, în timp ce locurile din mediul online sunt nelimitate. Aplicațiile pot fi depuse online până la data de 21 septembrie. Apoi, pe 30 septembrie se va da startul cu un eveniment care îi va introduce pe participanți în lumea legendelor din țara noastră din diverse zone ale României, precum Dunărea, Transilvania, Maramureș și nu numai.

Astfel, mentorii prezenți vor relata 7 povești autentice despre natura personajelor, simbolismul poveștilor, moștenirea culturală și alte lucruri interesante care pot fi folosite ca puncte de pornire pentru dezvoltarea jocurilor. Printre acestea se pot află Prâslea cel Voinic, Ileana Cosânzeana ori Dragobete.

Începând cu 30 septembrie, ora 17:00, până pe 2 octombrie, ora 16:00, dezvoltatorii vor avea la dispoziție 46 de ore pentru a crea un joc. Ulterior, în ultima seară a evenimentului, sunt programate prezentarea jocurilor, evaluarea și premierea. Vor fi alese 3 jocuri care vor intra în faza de prototip, iar unul singur va primi finanțare pentru a fi produs și pentru a face parte din World of US, o platformă a celor de la Tales of Us. De asemenea, ocupantul locului 1 va primi un premiu de 1.700 de euro, locul secund 800 de euro, iar locul trei 500 de euro.

Jocurile inspirate din mitologie au avut mereu priză la public

În ultimele decenii, dezvoltatorii de jocuri au acordat o importanță semnificativă producțiilor inspirate din mitologie. Fie că vorbim despre jocuri pe consolă, desktop ori pentru mobil, câteva titluri ies în evidență. Spre exemplu, un joc foarte popular pe PS4 și PS5 este Nioah, în care acțiunea se petrece în Japonia anilor 1600, la finalul erei Sengoku. Un alt titlu de referință este Assassin’s Creed Origin, în care acțiunea are loc în mitologia egipteană.

Mai mult, și în industria de casino online sunt zeci de jocuri inspirate din mitologie, fie că vorbim despre cea egipteană, greacă ori chiar nordică. Printre cele mai cunoscute sloturi de acest gen se numără Asgard, Hall of Gods, Gates of Olympus, Olympus Glory, Book of Dead, Book of Vikings și Book of Ra. Prin intermediul lor, utilizatorii pot face o incursiune în istorie în timp ce se distrează și pot afla mai multe detalii despre personaje legendare.

Din mitologia românească, Dracula este însă cel mai cunoscut personaj la nivel continental. Povestea sa a început însă datorită cărții scrise de irlandezul Bram Stoker, iar în ultimul secol au fost realizate peste 100 de filme și seriale, iar constant apar producții noi. Mai mult, despre Dracula au apărut și piese de teatru, zeci de jocuri, iar personajul a devenit și unul dintre simbolurile turismului din România, motiv pentru care Castelul Bran, unde contele a trăit potrivit legendei, atrage anual sute de mii de vizitatori dornici să afle mai multe legende.



ULTIMA ORĂ

 • Acum 55 mins Editorial
  Pe final de mandat, Klaus Iohannis s-a trezit cu încă două scandaluri pe cap: plagiatul lui Cîmpeanu și licitația trucată pentru amicul Schmidt. Și nu prea știe pe unde să scoată cămașa
 • Acum 2 hours Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 3 hours Eveniment
  ATENȚIE: Se transmit mesaje false în numele E. ON
 • Acum 4 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 4 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 5 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 5 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 6 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu. UPDATE: Liberalii s-au decis
 • Acum 7 hours Justitie
  23 de ani de închisoare pentru clujeanca ce a omorât un bătrân. Cadavrul a fost găsit cu mâinile și picioarele legate. Procurorul ceruse condamnarea pe viață
 • Acum 7 hours Straineze
  România și alte 8 țări NATO susțin aderarea Ucrainei la Alianță. Sunt țările care au simțit ”gheara otrăvită” a Moskovei
 • Acum 9 hours Din oras
  VÂNĂTORI DE NESIMȚIRE CLUJEANĂ: Garsonieră-celulă-de-pușcărie de închiriat la peste 200 de euro pe lună
 • Acum 18 hours In vizor
  NU-ȘI POT ÎMPĂRȚI ”PATRIOTISMUL”. S-au cățărat pe Tricolor și-acum s-a rupt cu ei. Liderul ”AURolacilor” și senatoarea ”șoșocarilor” s-au huiduit și acuzat reciproc că au confiscat evenimentul
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Salariul minim brut la 4000 lei – singura șansă de a elimina munca la negru, de a rezolva problema deficitului de forță umană și de a ține românii în țară”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE