Sanatate

DEZINFORMĂRILE LUI ARAFAT, DEMONTATE DE RAFILA: “Există o confuzie deliberată care se lansează pe piaţă. Noi nu vrem să luăm pompieri la Ministerul Sănătăţii”

Scris de 681

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, vineri seară, că se face “deliberat” confuzie între medicina de urgenţă şi situaţia de urgenţă, el precizând că nu s-a referit niciodată la SMURD.

Ministerul de Interne a supus dezbaterii publice un proiect de lege care vizează reorganizarea instituţiei, iar potrivit prevederilor documentului asistenţa medicală de urgenţă ar urma să fie coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

“Discutăm de nişte atribuții care sunt definite în diverse acte normative, inclusiv în Codul Administrativ care reglementează domeniile prin care acționează fiecare minister din acestă ţară. Cred că este suficient să citim numele celor două ministere. Lucrurile au fost construite pas cu pas, inclusiv referirea la o ordonanţă pe care a generat-o domnul doctor Arafat în anul 2014 când a plecat de la Ministerul Sănătăţii din poziţia de secretar de stat în poziţia de secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor, când face referire la integrarea şi la coordonarea serviciilor de medicină de urgenţă, dar în situaţii de urgenţă. Eu nu cred că situaţiile de urgenţă reprezintă o normalitate. Sunt situaţii excepţionale, sunt rare, sunt periodice se întâmplă o nenorocire. Este corect ca într-o astfel de situaţie să existe undeva o integrare a activităţilor. E firesc, recunosc lucrul ăsta. Acest lucru era descris şi în Ordonanţa 1 din 2014. Chiar scrie acolo foarte clar până la restabilirea stării de normalitate. Ori dacă şi starea de normalitate devine o stare de urgenţă atunci sigur că mi-am pus nişte întrebări, unde vrem să ajungem”, a explicat ministrul Alexandru Rafila, vineri seara, la Antena 3.

El a precizat că se face deliberat o confuzie între medicina de urgenţă şi între situaţia de urgenţă.

“Există o confuzie deliberată care se lansează pe piaţă. Medicina de urgenţă este o specialitate medicală, situaţia de urgenţă este cu totul altceva. Este definită situaţia de urgenţă. Medicina de urgenţă înseamnă că există un corp medical calificat, format din medici de specialitate medicină de urgenţă şi asistenţi medicali care lucrează în serviciile de ambulanţă şi în unităţile de primiri urgenţe. Aceste două structuri sunt finanţate integral de către Ministerul Sănătăţii, iar coordonarea, în mod abuziv în momentul de faţă, vă spun că nu este susţinută de niciun act normativ, de fapt, de nişte ordine de ministru, lucruri de genul ăsta care sunt la limită, în momentul de faţă se numeşte coordonare operaţională. Adică noi îi plătim şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă îi coordonează. Cam asta este ideea”, a transmis ministrul Sănătăţii, potrivit News.ro.

El a precizat că nu a discutat niciodată despre SMURD.

“Tot timpul se aduce SMURD-ul în discuţie, nu am discutat niciodată despre SMURD. Au discutat alţii care au încercat să acrediteze ideea că pe noi ne interesează SMURD-ul format din pompieri. Deci, nu vrem să luăm pompieri la Ministerul Sănătăţii, nu vrem să facem descarcerări, nu avem nevoie de elicoptere, nu trebuie să facem salvamar sau salvamont. Nu vrem să facem aşa ceva la Ministerul Sănătăţii”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

Întrebat dacă a discutat cu Raed Arafat despre proiect de lege inițiat de Ministerul Afacerilor Interne, Alexandru Rafila a răspuns:

“Nu am avut onoarea să discut cu domnul doctor Arafat. Aşteptam să dea un semn. Dânsul nu a avut probabil timpul necesar fiind ocupat cu urgenţele să discute cu mine“.

PS: De fiecare  dată când îi este pusă în pericol poziția de forțăn Raed Arafat recurge la tactica sulfuroasă a dezinformării, aruncând false teme pe piață cu ajutorul apropiaților și a așa-zișilor jurnaliști. Cu astfel de tactici, în 2012 aproape că a reușit să dea foc României. Poate ați uitat cum și-au vărsat niște unii mucii în zăpadă pentru ”Cetățeanul Calafat”…

De la accidentul de avion din 2014, ”Cetățeanul Calafat” numai gonflează scuze în ce privește activitatea coordonată de el, dând rateuri după rateuri.

Să ne amintim cum în 2015, echipele de salvatori coordonate de medicul româno-palestinian s-au uitat peste 30 de ore la o femeie care stătea pe un bloc așteptând să cadă, de parcă ar fi fost mărul cu care Newton a descoperit gravitația.

Drama femeii sinucigașe era al treilea examen picat de echipele de salvatori coordonate de „super-eroul” Arafat (pe atunci, de atunci s-au mai realizat și alte rateuri criminale – să nu uităm de ”Colectiv”), un personaj mai degrabă decupat din filmele de desene aminate decât din realitate.

Și cu toate astea „tătucul” SMURD este un personaj nu numai real, dar și foarte bine adaptat metehnelor balcanice. Arafat apare întotdeauna acolo unde nu mai este nimic de făcut, coordonând, practice, evacuarea cadavrelor și a răniților, pe cât posibil cât mai la vederea camerelor echipelor TV. Așa s-a întâmpat la incendiul de la Maternitatea Giulești din București, unde intervenția „în trombă” a medicului Arafat nu a ajutat cu nimic. Tragedia se produsese! Lui Arafat nu i-a rămas decât că facă pe deșteptul în fața camerelor de luat vederi, profitând de tragedia micuților arși în incubatoarele maternității, pentru a mai pune o piatră la piedestalul falsului erou.

Între timp, stând în umbra statuii care i se ridica, Arafat cumpăra ambulanțe la prețuri mult umflate pentru un serviciu pe care se laudă că l-ar fi inventat el, dar în realitate este copiat după alte asemenea sisteme de intervenții în situații de urgență, care există de mulți ani și sunt mult mai eficiente în țările Europei.
Afacerile lui Arafat cu ambulanțele și echipamentele cu care este utilat SMURD au ieșit din sfera de interes a autorităților. În fond, cine să acuze un super-erou!? Iar presa și interesele politice au făcut din Arafat un erou, numai bun de folosit în lupta electorală.

Adversarii lui Traian Băsescu, singurul care a avut curajul să-l dea jos pe medicul palestinian de pe soclul pe care l-au urcat televiziunile, au scos oamenii în stradă la proteste pentru o falsă problemă, desființarea SMURD. Cu sprijin politic, unealta USL în lupta cu Traian Băsescu (care acum, folosindu-se de prostoii din PNL, mușcă mâna PSD – divide et impera), a reușit să ajungă coordonatorul suprem a echipelor care trebuie să intervină în situații de urgență. Aici și-a arătat adevăratele limite și intereseul pentru salvarea vieților. De fapt, Arafat este interesat de echiparea SMURD cu ambulanțe cumpărate la supra-preț și mult mai puțin de organizarea unui serviciu eficient.

Moții s-au dovedit mai eficienți decât oamenii lui Arafat în salvarea și recuperarea medicilor căzuți cu avionul în Apuseni. Au murit atunci două persoane pentru că Serviciul coordonat de Arafat nu a reușit să ajungă în timp util la locul accidentului aviatic. La nici un an de la tragedia din Apuseni, oamenii de la ISU nu au fost capabili să salveze supraviețuitorii unui accident de elicopter cazut în Mamaia. Super-eroii lui Arafat au vâslit cu o barcă pneumatică spre epava elicopterului căzut în lac. Arafat a găsit atunci doar scuze.

Chestia cu demisia se pare că este tot atât de necunoscută pentru arabi cât și pentru români. Tot cu scuze a venit Arafat și în cazul femeii care s-a sinucis după ce salvatorii au privit-o neputincioși mai mult de 30 de ore, timp în care nu au găsit o saltea pneumatică cu care să o salveze pe sinucigașă. Este de necrezut ca ISU București să nu aibă în dotare o asemenea saltea, care a fost adusă de la Pitești. Halucinată a fost declarașia lui Arafat: „Dacă voia să se sinucidă, puneam degeaba salteaua, pentru că sărea în altă parte”. Păi şi-atunci la ce au mai stat câteva zeci de lucrători ISU și polițiști să se uite la femeia sinucigașă așteptând să sară? După spusele lui Arafat, trebuia lăsată în pace, că dacă voia să se sinucidă oricum o făcea.

Odată cu saltul în gol al femeii, ar fi fost de bun simț ca Arafat să-și fi prezentat demisia, chiar cu riscul ca, cine va veni după el să găsească și urmele afacerilor nebănuit de profitabile cu autospeciale SMURD.

Trebuia el să-și prezinte demisia și după ce din cauza infatuării sale au murit în spitale marii arși din ”Colectiv”.

Dar numai nesimțirea este de acest personaj. (Victor Lungu)ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 9 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 9 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 10 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 11 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 12 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 13 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 13 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 14 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 14 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 14 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE