Rautacisme

Dezastru și prostie la McDonald's-ul din Piața Mihai Viteazul

Pandemia ipocriziei ar putea să ne lovească mult mai rapid decât ne așteptăm: în vreme ce România e paralizată, la televizor sau pe canalele oficiale de informare, băgată toată grămadă #încasă, pentru a limita infectarea cu virusul ucigaș COVID-19, în vreme ce adunările publice au fost interzise, iar localurile, barurile și alte asemenea spații au fost închise, românii #stauîncasă pe alese. Așteptând para mălăiață în gura lui nătăfleață: doar că mâncarea gata gătită, pusă bine la pachețel și dotată cu șervețele s-ar putea să vină la pachet cu ceva surprize.

Departe de noi de a fi răutăcioși: doar că măsurătorille și calculele nicicum nu ne ies: distanța socială dintre delivery boys nu e de 1,5 m – 2 m, conform recomandărilor obligatorii ale autorităților. 

În vreme ce ne prefacem că #stămîncasă, surprizele ar putea fi la fel de fierbinți precum mâncarea livrată rapid de băieții care au stat bot în bot.

Și apoi, când cazurile de infectare cu COVID-19 se vor înmulți – și se vor înmulți, trebuie numai s-aveți răbdare – să nu spuneți c-ați fost cuminți…

Da, iar despre igienă, dezinfectare și alte asemenea mizilicuri, nu vă mai spunem nimic.

Din păcate, studiind atent aceste imagini, putem înțelege că suntem mult mai italieni decât italienii: oficial, ne place să ne amăgim cu gândul că avem o săptămână în avans. Că mai putem face ceva.

Nu-i vorbă, în vreme ce cadrele medicale lucrează non-stop, în vreme ce o bună parte dintre afaceri sunt pe butuci pentru că au fost nevoite să-și sisteze activitatea, alți români #stauîncasă așteptând mâncare gata preparată.

Iar băieții v-o livrează rapid, după ce s-au împedicat unul de celălalt, cum le șade bine unor români prietenoși pe vremea pandemiei.

A pandemiei de ipocrizie.

Hai, poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *