Din oras

Dezastru pe strada Grigore Ignat – șoferii mașinilor de mare tonaj fac legea. Poliția întoarce capul, iar Emil Boc promite soluții grabnice

Mașinile de mare tonaj circulă pe strada Căpitan Grigore Ignat din cartierul Someșeni, ca pe șosea. Șoferii au accidentat copii și au fugit de la fața locului, Poliția Locală nu prinde pe nimeni, iar Primăria întârzie cu rezolvarea situației.

Clujenii care locuiesc pe strada Căpitan Grigore Ignat au mers cu jalba în proțap, joi, la ședința de Consiliu Local. S-au săturat de traficul greu de pe strada lor și au trimis către Primărie două sesizări (una în februarie și una în aprilie). Oamenii spun că este dezastru și nu mai suportă, mai ales că au fost accidentați copii și adulți. Potrivit locuitorilor, mașinile de mare tonaj nu au ce căuta pe strada lor și tocmai de aceea au anunțat Poliția Locală, dar până să vină echipajele de intervenție, șoferii află și se anunță între ei ca să evite strada Căpitan Grigore Ignat.

„Este un dezastru total. Am trimis două sesizări, în care am cerut: treceri de pietoni, reducerea vitezei la 30 km/oră, stoparea traficului greu, a tot ce înseamnă trafic greu și repararea carosabilului. Nu se mai poate. Dacă nu se iau măsurile care trebuie, cetățenii vor lua ei măsuri. Am cerut să se rezolve și la Poliția Locală, dar când vine Poliția Locală, se anunță prin stație și nu mai trece nimeni. Autorizațiile de trafic pe care le dați dumneavoastră de la Primărie presupun că prevăd tranzitare, nu non stop trafic greu. Nu se construiește pe strada noastră nimic, toate CIF-ele, stațiile de betoane, molozul care merge la stația de epurare, totul este pe strada Grigore Ignat. Vă rugăm să ne sprijiniți și să opriți traficul greu. Au lovit trei copii și au fugit, o doamnă este în ghips și acum, și a fugit și ăsta. Nimeni nu ia nicio măsură. Ni s-a spus că sesizările noastre se aprobă în Consiliul Local. Nici până acum nu s-a luat nicio măsură în ședințele de Consiliu Local”, a declarat Gheorghe Alexandru Feurdean, unul dintre locuitorii de pe strada Grigore Ignat, care a fost prezent la ședința de Consiliu Local.

Primarul Emil Boc promite că se vor lua măsuri suplimentare la sfârșitul lunii iunie.

„Este de competența Comisiei de Circulație, o primă analiză a fost făcută și urmează ca în ședința din luna iunie, care este programată spre finalul lunii, să votăm măsurile suplimentare pe care Poliția le agreează pentru că noi nu putem lua nicio măsură fără ca Poliția Rutieră, care ține de municipiu, de Ministerul de Interne, să le agreeze. Repet, această sesizare a fost analizată, în principiu. Nu îmi amintesc concluziile primei etape, o să le verific cu colegii mei, dar cu siguranță, între 25 și 30 iunie va fi a doua ședință a Comisiei de Circulație din luna aceasta și va fi pe ordinea de zi”, a spus Boc.

Cetățenii sunt de părere că pragurile de sol ar putea rezolva parțial problema.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *