In vizor

Detinutii de la Gherla ajuta batrani din Moldova construindu-le toalete de lemn

Scris de 476

20 de varstnici nevoiasi din localitatile Dagata (jud. Iasi), Dumesti si de langa Negresti (jud. Vaslui) au avut in aprilie surpriza sa primeasca de la o organizatie umanitara toalete de lemn. Jumatate din acestea au fost mesterite de catre detinutii de la Penitenciarul Gherla.

Asociatia Dorcas Aid Romania, in parteneriat cu Penitenciarul Gherla,  a initiat incepand cu luna aprilie 2014 proiectul “Toalete pentru varstnici”. Actiunea consta in construirea unor toalete din lemn pentru batranii saraci din cele trei comunitati din Moldova.

“Organizatia noastra ajuta 40 de varstici nevoiasi de acolo, intentionam sa ajungem la 100. Le dam cate un pachet lunar de alimente, medicamente si lemne pentru iarna. Colega mea, Delia Blaga, a observat ca acesti oameni nu aveau nici macar o toaleta in curte, acolo nu poate fi vorba de canalizare. A vazut asta la unul, apoi la altul si, la urmatorii, nici nu a mai intrebat, pentru ca nici unul nu avea asa ceva”, a relatat Victor Petrariu, responsabilul cu relatiile cu publicul in cadrul Asociatiei Dorcas Aid Romania.

Penitenciarul Gherla este unul dintre cele patru institutii de detentie din Ardeal cu care asociatia desfasoara actiuni de mediere a relatiei dintre detinuti si familie, asa ca au fost invitati sa contribuie la realizarea a jumatate dintre cele 20 de toalete prevazute in prima parte a proiectului.

“Celelalte 10 au fost construite de catre voluntari ai asociatiei. Lemnul a fost sponsorizare din partea partenerilor nostri din Romania si Olanda”, a precizat Petrariu.

Toaletele au fost deja transportate la beneficiari.

Prima faza a proiectului a constat in construirea a 20 de toalete in Cluj si apoi transportarea lor la beneficiarii din zonele mentionate.

“Data fiind nevoia pe care am descoperit-o in acea zona saraca a tarii, dorim sa continuam acest proiect cu inca 20 de toalete, destinatarii lor fiind tot persoanele in varsta din jurul localitatii Negresti (jud. Vaslui)”, au mai aratat oficialii asociatiei.

Foto: Dorcas Aid RomaniaULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 23 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE