Jos palaria

Detalii spectaculoase ale Cladirii Business Center Tower: 13 nivele, parking pentru biciclete si mopede electrice si o piateta

Intre monstrii urbani nascuti in ultimii ani la Cluj, cladirea Business Center Tower Cluj se remarca prin eleganta si grija pentru detalii. Imobilul va fi dat in functiune din septembrie, are 13 nivele, 12 supraterane si un demisol.

Amplasamentul si functiunea au fost punctul de plecare pentru conceptul de arhitectura care se doreste a fi „un reper urban, un semnal reprezentativ atat pentru cartierul Gheorgheni, cat si pentru scara municipiului”, potrivit oficialilor Arhimar, firma de arhitectura care a proiectat cladirea. Detaliile tehnice mentioneaza ca se mentine „regimul de construire izolat, cu retrageri fata de limitele invecinate cu minim 11.30 metri si maxim 22.50 metri fata de latura sud-estica, respectiv minim 16.36 fata de latura nordica”.

Suprafata total construita a imobilului este de circa 12.350 metri patrati, considerand si subsolul tehnic alipit. Imobilul se desfasoara intr-un sector de disc, cu o suprafata medie pe nivelul I-VIII de circa 1.030 metri patrati, de circa 720 metri patrati pentru etajele IX si X, respectiv de circa 850 metri patrati pentru parter. Domeniul de o suprafata de 1.185 metri patrati cuprinde parcajul pentru 22 de automobile, spatiile tehnice, vestiare, atat pentru pentru personalul de intretinere, cat si pentru viitori chiriasi precum si asa-numitele circulatii verticale. Nucleul acestora cuprinde patru ascensoare, din care trei de 800 kilograme si unul de 1.295 kilograme din care doar doua deservesc toate cele 13 nivele, iar celelalte doua doar 12 nivele, mai putin etajul tehnic. Unul din lifturi va fi echipat pentru eventuale interventii ale echipajului de pompieri.

Accesul principal la cladire se va face de pe partea nord-vestica prin intermediul unei bretele de circulatie secundara de-a lungul strazii Alexandru Vaida Voevod, respectiv din strada Intre Lacuri. S-a propus si realizarea unei benzi interioare de circulatie in sens unic de-a lungul careia ar fi amenajate 52 de locuri de parcare precum si doua statii de refugiu pentru taxi, precum si un parking pentru biciclete si mopeduri electrice amenajat in exteriorul cladirii.

O piateta de recreere va fi amenajata in fata cladirii, dotata cu mobilier urban specific. Pardoselile exterioare vor fi realizate din placi de piatra naturala.

Spatiile neutilizate pentru constructie, circulatii sau parcare vor fi intretinute ca spatii verzi plantate cu vegetatie de inaltime mica si medie.

Pentru modul ingenios al realizarii acestui proiect si grija fata de amanunte precum spatiul verde, parkingul de biciclete sau mopede electrice ori adaposturile pentru statia de taxi, le spunem Jos Palaria! celor de la Arhimar.

United Business Center Tower se afla in imediata proximitate a Iulius Mall Cluj. Cladirea este deja ocupata in proportie de 100%, este inchiriata de Endava (aproximativ 7.000 mp) si Genpact (aproximativ 3.000 mp) si este in curs de certificare LEED.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *