Editorial

Despre vizitele jegosilor de politicieni in Diaspora. Azi, nesimtitii Rares Bogdan si Ciuca

de Liviu Alexa/Strict Secret

Doar cand au nevoie de voturile lor si numai atunci, politicienii romani se nevoiesc sa isi petreaca timpul cu romanii din Diaspora. Dintr-o data ii apuca lacramatul pentru cei obiditi in Spania, Italia, UK sau Franta, dintr-o data ii intereseaza problemele lor. Dureaza cam trei luni povestea si apoi pauza cativa ani.

Romanii din afara tarii pun botul mereu. In fapt, ar trebui sa ii scuipe pe toti cei de la putere care ii viziteaza. Caci nu si-au tinut niciodata o importanta promisiune: aceea de a creste semnificativ numarul de parlamentari alocati Diasporei, ca si Diaspora sa aiba un cuvant de spus in Romania din punct de vedere tehnic, nu sa fie doar o masa de manevra si vaca de muls voturi.

Dintre cei mai nesimtiti politruci care se tanguie pe langa Diaspora, se distinge Rares Bogdan, monumentul trist al ipocriziei politicii romanesti.

Iata o fotografie graitoare si recenta care te face instantaneu sa iti scoti din gand flegma aia buna ce o tii pentru oameni ca el:

Fratilor, asta nu are nicio greata sa fie ipocrit, credeti-ma, il doare in pooola de parerile noastre, fiindca Iohannis i-a asigurat inca 5 ani de frecat menta la Bruxelles. Uitati-va cum vomita celebrele lui enumerari, ba, zici ca el a fost contemporan cu “Mircea”, cu “Emil”, cu “Sergiu”, incredibil ce zice tristucul de Raresica, politicianul ce si-a inchis comentariile la Instagram de la cata moooie isi ia cand le lasa la liber!

Dar cum se fac intalnirile astea in diaspora, caci de multe ori oameni nici nu stiu cine vine, ma refer la “marimi”: bietii de ei se duc normal la slujbele de la Biserica, sa se roage, sa se linisteasca, si apar cacaceii astia de politicieni si le invadeaza spatiul.

Dar Rares Bogdan e o poveste speciala. Povestea cea mai relevanta pentru a creiona tipologia de politician care mananca cacat cu polonicul si apoi soarbe din zeama ramasa pe fundul oalei, doar ca sa parvina.

Fotografia de mai jos e din 2018. Raresica era mare revolutionar pe atunci, zbiera pe Realitatea zi de zi Muie PSD, Jos Ciuma Rosie, trimitea scrisori de sustinere in diaspora si ii chema pe romanii din afara granitelor sa i se alature in RAZBOIUL TOTAL impotriva PSD, indemna la proteste, numai ca nu s-a bagat sa ia bastoane pe 10 august, atata de disperat era!

Pai, ba, Rarese, si tu vii acuma in Spania si in Franta sa le ceri romanilor sa te voteze si sa iti faci campanie electorala, TU fiind pe lista partener politic cu PSD, baaaaaa? Nu ti-e rusine, baaaaaa, canalieeeee?

Ai fost in Franta, ba, nesimtitule, dar stii ca romanii aciuati in suburbiile Parisului si care au acte sufera de abuzurile politiei si serviciului de Imigratie care, atunci cand curata cartierele de rromii aflati ilegal, ii scot la gramada din locuinte si pe romanii de buna credinta, care s-au dus in cartierele mai marginase pentru ca sunt mai ieftine? Chiar si rromi fiind, pentru ei de ce nu te bati, ce, rromii nu sunt cetateni romani, baaaaa? Vorbeste asta, ba, cu ursula, bascula, nipoola, lasa-ne cu povestile tale!

Ultima pe care ti-o mai trag azi peste nas: nu te mai lauda, ba, ca TU ai rezolvat problema pastrarii cetateniei romane a semenilor nostri aflat in Spania, care, pana mai an, nu isi puteau lua cetatenia spaniola daca nu renuntau la cea romana.

Tu beai sampanie Cristal cu Ursula si Manfred Weber la Bruxelles, cand 250 000 din cei un milion aflati in Spania, fiind si criza, au luat-o acum trei ani spre Germania si Belgia si alte tari, motiv pentru care statul spaniol a initiat aceasta lege, ca sa ii pastreze in Spania. Proiectul legislativ a fost desavarsit si votat pana la urma de socialistii spanioli, nu de tine si de PNL-ul tau de rahat, pentru ca politicienii spanioli au simtit ca vor pierde din punct de vedere economic masiv, basca si niste sute de mii de voturi. Dar macar aia au facut ceva sa aduca inapoi romanii in tara. In tara lor, nu in Romania, unde ati promis voi ca ii readuceti!

Ordinarilor!