Rautacisme

Despre pupincurismul presei de chitanțier care vine în întâmpinarea foamei de imagine a Titanului din Răchițele

La o lună după ce întreaga Europă s-a mobilizat în acest sens, Asociaţia Municipiilor din România lansează un apel către autorităţile locale din ţară de a oferi generatoare şi echipamente energetice de încălzire Ucrainei.

Orice căutare pe Google pe cuvintele ”generatoare” – ”Ucraina” – ”România”, vă va duce în spate cu câteva luni, cu un vârf de știri pe luna noiembrie. După ce Rusia a început să practice terorismul de stat în Ucraina, bombardând sistematic, structurile civile și cele energetice, ăsând milioane de oameni în beznă și frig în prag de iarnă, lumea civilizată s-a mobilizat să trimită către oropsita țară cât mai multe generatoare de curent.

23 noiembrie: Parlamentul European şi o coaliţie a unor mari oraşe ale ţărilor europene îşi vor uni forţele pentru a dona generatoare electrice şi transformatoare Ucrainei, ţară unde atacurile ruseşti asupra infrastructurii energetice privează o parte a populaţiei de curent şi de alte utilităţi în prag de iarnă, relatează miercuri agenţiile Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

25 noiembrie: Rămași fără curent, apă potabilă și căldură, ucrainenii vin în România și ca să-și cumpere generatoare. Asta a dus la o adevărată criză de astfel de aparate pe piața de la noi, în special în orașele aflate aproape de granița cu Ucraina. Puține magazine de profil mai au generatoare, iar comercianții spun că cererea a crescut masiv în ultima lună.digi24.ro.

29 noiembrie: Franţa a trimis 100 de generatoare în România, la hubul umanitar de la Suceava, pentru a fi transportate mai departe în Ucraina, a transmis marţi pe Twitter ambasada Franţei la Bucureşti. – Cotidianul.ro.

Șamd.

Imediat se face luna și, hop, și cu comunicatul ”de solidaritate” al Asociației Municipiilor din România, condusă de Însuși El Excelența Sa Primarul.

Dacă restul presei titrează corect: ”Asociaţia Municipiilor din România lansează un apel de a oferi generatoare şi echipamente energetice de încălzire Ucrainei”, presa locală de chitanțier din mult prea municipiul Cluj-Napoca titrează: ”Boc, apel la autoritățile locale din România să ofere Ucrainei generatoare şi echipamente energetice de încălzire”.

Deci: Însuși El, nu Asociația pe care, în mod trecător o conduce!

Chiar nu pricepem aceste exerciții ieftine de imagine făcute pe suferința unui popor? Nu se putea, la modul discret, să se achiziționeze niște generatoare – în locul Clădirii BCR, de exemplu (asta la Cluj-Napoca, dar suntem convinși că o mânărie de acest gen are fiecare primar al Asociației în dulăpior), apoi să se apară cu comunicatul? După livrare.

Să-ți faci publicitate pe bani publici – este esența Cazului Bute, din câte știm noi.

Iar presa de chitanțier, chiar nu se poate abține nici în astfel de situații? Nici o știre fără Boc, e noul ”must have” pentru o mână de pișcoturi?