Politica

Despre cum se dovedește că gura bate tura-vura: După declarațiile lui Semjen din Parlamentul Ungariei, Anna Horvath nu mai merge la Balaton. Așa a decis Inalta Curte de Casație și Justiție

Horvath Anna, fostul viceprimar al Clujului este implicată într-un dosar de corupţie, dar şi într-unul de integritate. Chestii minore pentru vicepremierul Ungarie Zsolt Semjen care, în Parlamentul de la Budapesta în cadrul unei ceremonii pentru etnicii maghiari care locuiesc în alte state din lume, a declarat că “este datoria Ungariei să îşi protejeze cetăţenii din întreaga lume, inclusiv etnicii ungari care sunt persecutaţi în România prin metode aparent legale.”

De persecutată ce este, fostul viceprimar al ClujuluiAnna Horvath a primit permisiune din partea Curții de Apel Cluj să meargă în concediu în Ungaria, în perioada 29 august – 6 septembrie 2017, la Holiday Park Balaton.

Numai că gura bate tura-vura și, în urma declarațiilor grosolane ale lui Semjen și a precedentului cu pruncul lui Marko Bella, fostul președinte al UDMR, care și-a găsit azil penal în Ungaria, procurorii DNA au contestat decizia Curții de Apel Cluj, așa că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat această decizie. Prin urmare, Horvath trebuie să-și așteapte termenul de judecată din 8 septembrie, acasă.

După verificările din Camera Preliminară, judecătorul Curții de Apel a concluzionat că probele din dosar s-au administrat legal și a decis ca procesul Annei Horvath să înceapă în 8 septembrie 2017. Același judecător i-a permis, însă, să plece într-un concediu, în Ungaria, în perioada 29 august – 6 septembrie, adică exact înainte ca procesul acesteia să înceapă.

„Respinge cererea inculpatei de revocare a măsurii controlului judiciar. În baza art.215 alin.9,8 C.p.p. admite cererea inculpatei şi încuviinţează ca, în perioada 29.08.2017-6.09.2017 aceasta să se deplaseze în afara României, respectiv în Ungaria pentru a-şi petrece concediul de odihnă la Holiday Park Balaton H607.2, 8237 Tihany, Ungaria”, a consemnat instanţa Curţii de Apel Cluj.

Interesant este faptul că procurorii DNA nu au avut nicio reacție la această decizie până în momentul în care i-a vorbit gura lui Semjen în Parlamentul Ungariei. Și era normal, având în vedere precedentul cu Marko Attila – pe care statul ungar îl protejează ca persecutat politic pentru faptele penale comise pe teritoriul României în calitatea sa de șparlamentar UDMR. Așa că Înalta Curte a decis ca Anna Horvath să rămână sub control judiciar și să nu părăsească țara.

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj împotriva încheierii penale nr. 4 din data de 14 iulie 2017, pronunţată de Curtea de Apel Cluj – Secţia penală şi de minori. Desfiinţează în parte încheierea atacată şi, rejudecând; respinge cererea formulată de inculpata Horvath Anna prin care solicită să se deplaseze în Ungaria în vederea petrecerii concediului de odihnă, în perioada 29 august 2017 – 06 septembrie 2017. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate. Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpata Horvath Anna împotriva aceleiaşi încheieri. Obligă inculpata la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoarea-inculpată, în cuantum de 65 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. „Definitivă” – se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version