In vizor

Deși lovită de incompatibilitate printr-o decizie definitivă a ANI, Steluța Cătăniciu face legi în Şparlamentul României

Scris de 214

Comisia Juridică din Camera Deputaților a votat, vineri dimineața, un amendament propus de deputatul PSD, Steluța Cătăniciu, la legea privind desființarea secției speciale, potrivit căruia structura care va înlocui Secția Specială va putea instrumenta și dosarele vizând posibile infracțiuni săvârșite de judecători sau procurori membri ai CSM, de judecătorii Înaltei Curți sau de procurori de pe lână Înalta Curte, judecătorii de la Curțile de Apel, Curtea Militară de Apel, procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanțe, judecătorii CCR și magistrații asistenți de pe lângă judecătorii ICCJ și CCR.

Conform G4Media, Comisia Juridică a dat vot final pe proiectul de lege privind desființarea Secției  Speciale. Au fost 18 voturi pentru, 7 împotrivă. Proiectul de lege urmează să fie trimis plenului Camerei. Înainte ca legea să ajungă la promulgare, mai trebuie să treacă și de Senat.

Reamintim faptul că, în 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că deputata ALDE Steluța Cătăniciu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, pe vremea când era consilier local în Cluj Napoca.

Potrivit ANI, Steluța Cătăniciu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, județul Cluj, a participat, la data de 7 aprilie 2009, la procesul de deliberare și adoptare a Hotărârii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spațiu cu altă destinație a Societății Cooperativa Meșteșugărească Foto Optica din Cluj-Napoca, scrie Agerpres. Ulterior adoptării acestei hotărâri, la data de 5 mai 2009, Steluța Cătăniciu a încheiat cu societatea menționată un contract de asistență juridică privind reprezentarea în instanță a intereselor societății în litigiul avut cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Mai mult, Steluța Cătăniciu a reprezentat în instanță interesele Societății Cooperativa Meșteșugărească Foto Optica din Cluj-Napoca în litigiul avut cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, prin contractele de asistență juridică încheiate la data de 22 aprilie 2008 și 5 mai 2009. Pentru contractele încheiate, Steluța Cătăniciu a încasat suma de 8.000 lei. Părți în litigiu au fost Societatea Cooperativa Meșteșugărească Foto Optica, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca și Comisia de vânzare a spațiilor comerciale și de prestări servicii din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. În perioada 27 iunie 2008 — 4 noiembrie 2008, Steluța Cătăniciu a deținut calitatea de membru al Comisiei de vânzare a spațiilor comerciale și de prestări servicii, comisie aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca. ANI susținea că, deși avea un interes patrimonial personal în problema supusă dezbaterilor, Steluța Cătăniciu a participat, la data de 7 aprilie 2009, la procesul de deliberare și adoptare a Hotărârii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spațiu cu altă destinație a Societății Cooperativa Meșteșugărească Foto Optica. Conform dispozițiilor art. 46 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, “Nu pot lua parte la deliberarea și la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soț, soție, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local”. Potrivit prevederilor art. 77 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea și adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii, aceștia fiind obligați să anunțe, la începutul dezbaterilor, interesul personal pe care îl au în problema respectivă.

Cu sentința definitivă și executorie dată, Steluța Gustica Cătăniciu s-a considerat nevinovată în continuare și a refuzat să părăsească Camera Deputaților. Nici colegii nu i-au cerut acest lucru, motivând că sentința se aplică situațiilor ulterioare. Adică Steluța Gustica Cătăniciu nu ar mai avea voie să candideze pentru un nou mandat.

Dar Steluța Cătăniciu are un loc fruntaș şi printre ”traseiștii de elită” ai politicii românești

Ca să poată fi aleasă şi în sesiunea 2020 – 2024, Steluţa Gustica Cătăniciu a migrat către PSD. Care a pus-o pe loc eligibil la Bihor.

Steluța Cătăniciu care, pe lângă faptul că a eludat cu nerușinare și complicitatea colegilor parlamentari o sentință definitivă dată pe integritate prin care i se interzicea să candideze și să dețină funcții publice în mandatul ce tocmai se încheiese, a reușit performanța de a fi în PD-L (protejata lui Daniel Buda), PNL (protejata lui Marius Nicoară), ALDE (protejata lui Călin Popescu Tăriceanu), PP-USL (la Dan Voiculescu). În 2020 a fost parșutată pe lista pentru Camera Deputaților a PSD Bihor.

ISTORIC DE TRASEIST POLITIC: Steluta-Gustica Cataniciu este un deputat roman, ales in 2012 din partea Partidului National Liberal. In 2016, Cataniciu a fost din nou aleasa, de data aceasta din partea ALDE, iar pe 30 iunie 2020, a trecut la partidul lui Dan Voiculescu, PP-USL. Înainte de a fi în PNL, Steluța Gustica Cătăniciu a deținut mandat de consilier local din partea PD-L. Din această activitate când, în calitate de consilier local a votat pentru vânzarea în condiții avantajoase a unui spațiu al municipalității în favoarea unui client al ei (ca jurist angajat cu contract), i se trage sentința definitivă pe integritate în care și-a băgat picioarele în mandatul parlamentar actual. Cătăniciu trebuia să zboare din Parlament, dar, prin tertipuri și portițe la lege, și-a păstrat mandatul în complicitate cu colegii săi parlamentari.

După cum se vede, în ciuda Legii, Steluţa Gustica Cătăniciu a mai avut voie să candideze. Necunoscute sunt cărările legii în România!

Totuşi, în ce ţară din lumea aceasta, condamnaţii fac şi votează legi pentru popor? Adio dar raman cu banii voştri!

CITEŞTE ŞI: Soțul deputatei Steluța Gustica Cătăniciu, venituri de 675.000 lei de la o firmă cu afaceri mult mai mici

CITEŞTE ŞI: Parazit sinecurist, parazit naşte: Tudor Cătăniciu a fost băgat la cabinetul lui Mircea Abrudean, în SGG. Nu s-a dus pentru salariu acolo, ci pentru a fi “procurator de fonduri” pentru PNNR

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 16 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 17 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 17 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 18 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 18 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 19 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 19 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 20 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 20 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 21 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE