In vizor

DEȘI ÎNCĂ NU L-AU CĂLCAT ÎN COPITE CEI DE LA UNTOLD, gazonul nou-nouț de pe Cluj Arena necesită o reșapare de 10.000 de euro. Așa se fac lucrările de calitate pe bani publici cu firme de casă!

Gazonul proaspă pus pe Cluj Arena, ”de la zero” și care a fost inaugurat în luna aprilie, deja are nevoie de îmbunătățiri care ne vor costa, pe noi clujenii, prin intermediul binevoitorilor de la Consiliul Județean Cluj încă aproximativ 10.000 de euro. Și acest gazon nu a gustat șenila și bocancul celor de la Untold, pe banii cărora trebuia făcută de la început lucrarea.

Bineînțeles că ”vinovat” este ”ghidul UEFA” care prevede niște prevederi pe care nimeni din Consiliul județean nu le-a citit – deși se laudă cu Campionatul European de Fotbal U21 de doi ani, atunci când au semnat contractul de regazonare cu firma Eco Garden.

”Conform ghidului UEFA privind calitatea terenului – întreținerea terenului cu gazon natural ediția 2018, care a fost elaborat cu scopul de a oferi sfaturi generice în ceea ce privește întreținerea, pregătirea, administrarea, monitorizarea și evaluarea terenurilor – este necesar ca zona din imediata apropiere a terenului (zona de siguranță) să fie sigură pentru jucători și arbitri. De aceea, dacă stadionul este utilizat pentru alte evenimente sportive, precum evenimentele de atletism, trebuie instalat un gazon artificial suplimentar de înaltă calitate în jurul terenului de joc, bine fixat de sol și îmbinat perfect cu gazonul natural.

Prezentarea terenului și condițiile de joc trebuie să fie la cel mai înalt nivel de calitate pentru partidele de fotbal profesioniste. În practică, acest lucru înseamnă că terenurile trebuie să aibă un sistem de scurgere eficient, să fie netede și uniforme, să fie sigure pentru jucători, să permită desfășurarea unei partide în condiții optime, să aibă un impact vizual bun.

Condițiile terenului influențează calitatea fotbalului jucat și reprezintă competiția, stadionul, clubul gazdă și țara. Gazonul artificial pentru zona de siguranță adiacentă terenului să aibă aspect și performanțe comparabile cu alte terenuri considerate ca fiind de un standard internațional similar”, se justifică responsabilii din CJ Cluj.

Prin urmare, de competnți ce sunt administratorii Clujului, se vor mai plăti în jur de 10.000 de euro pentru un gazon artificial pentru zona de siguranță adiacentă suprafeței de joc a stadionului Cluj Arena necesar pentru buna desfășurare a Campionatului European de Fotbal U21.

Valoarea estimată a contractului se ridică la 43.400 lei fără TVA.