De cartier

Desființarea garajelor continuă în cartierele Grigorescu și Mănăștur. Parkingurile se lasă așteptate

Autoritățile nu au găsit soluții pentru viitorul parking din cartierul Grigorescu. Parcările etajate promise în cartierul Gheorgheni, pe strada Liviu Rebreanu, sunt blocate la etapa PUZ, care va fi reluat de la zero. Totuși, Primăria anunță continuarea desființării garajelor din cartiere: „Legat de această componentă de demolare a garajelor, procedura și proiectul merge înainte!”

„Legat de această componentă de demolare a garajelor, procedura și proiectul merge înainte!

Anul trecut am reușit să demolăm aproximativ 1500 de garaje. 

În luna noiembrie am trimis somații pentru 794 de garaje, 182 fiind în cartierul Între Lacuri și fierența în cartierul Mănăștur. 

Aceste garaje au fost demolate în integralitate, deja se lucrează la toate platformele de garaje care au fost demolate.

Estimarea noastră este ca până la sfârșitul lunii iunie vom finaliza reamenajarea tuturoro platformelor”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții. 

Demolarea garajelor continuă în 2021. 
Noile parcări supraetajate mai așteaptă…

Primarul Emil Boc a recunoscut recent că autoritățile PNL-iste locale nu au găsit o soluție pentru noul parking promis în cartierul Grigorescu.

CITEȘTE ȘI: Noul parking promis de autorități în cartierul Grigorescu se amână. Primăria nu a găsit încă „soluția” pentru realizarea acestuia

În schimb, „proiectul” de demolare a garajelor din acest cartier continuă…

Peste 650 de garaje vor fi desființate

„În luna februarie 2021, am emis alte somatii pentru 288 de garaje în cartierul Grigorescu, discutăm de cvartalul cuprins între strada Paul Ioan – Donath – Casa Radio.

De asemenea, pentru alte 370 de garaje în cartierul Manastur – străzile cuprinse între Calea Floresti – Strada Primaverii. 

Termenul limită de demolare este undeva la final de mai – inceput de iunie, pentru că somațiile au ajuns la cetățeni în etape diferite. 

După care vom intra și pe aceste zone cu reamenajarea platformelor de garaje”, a adăugat Tarcea. 

Viceprimarul și-a exprimat încrederea că Primăria va reuși pe parcursul anilor următori să demoleze toate garajele din municipiul Cluj-Napoca. 

În prezent figurează un număr de cca 9.700 de garaje care urmează să fie demolate de Primărie în anii următori. 

Alte parkinguri, promise de autorități din 2018 în cartierul Gheorgheni, au fost puse pe hold din cauza blocajului la nivelul Planului Urbanistic Zonal. 

CITEȘTE ȘI: Parkingurile din cartierul Gheorgheni, promise de autorități din 2018, blocate la etapa PUZ: „Avem câteva întârzieri… Sîntem la etapa să reziliem contractul”

Cel mai probabil, și aici procedura va fi reluată, iar parkingurile promise în zona străzilor Liviu Rebreanu-Titulescu vor fi realizate în viitor. 

În viitorul Cluj fără mașini. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *