Justitie

Descindere DNA la sediul Consiliului Județean Cluj într-un dosar de corupție, trafic de influență și abuz în serviciu. Ce spune Alin Tișe despre acțiunea Direcției Naționale Anticorupție

Două echipe de anchetatori DNA au descins astăzi la sediul Consiliul Județean Cluj și al Direcției Generale de Asistență Socială și  Protecția Copilului (DGASPC) Cluj. Au fost ridicate peste 1000 de pagini de documente cu privire la proaspăta reorganizare a DGASPC Cluj. Conducerea Consiliului Județean Cluj speră ca „toți posibilii infractori din DGASPC să fie trași la răspundere”. 

”Au fost ridicate documentele care au stat la baza redactării Hotărâriii de Consiliul Județean, prin care s-a reorganizat, recent, DGASPC. Acolo este o treabă urâtă care va exploda foarte tare”, a explicat pentru Foaia Transilvană, o sursă din interiorul DNA Cluj.

Contactat de Ziar de Cluj, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a declarat că au fost puse la dispoziția DNA peste 1.000 de pagini de documente cu „infracțiunile și abuzurile de la DGASPC din ultimii 8 ani”. 

„Secretarului județului i-au fost cerute azi câteva acte legate de DGASPC – procedura obișnuită de înmânare a actelor. Secretarul județului, în câteva ore, a pus la dispoziție 1144 pagini de documente cu toate neregulile/infracțiunile și abuzurile întâmplate la DGASPC în ultimii 8 ani și le-a înmânat persoanelor autorizate. Sperăm ca toți posibilii infractori din DGASPC să fie trași la răspundere și această instituție să fie reorganizată temeinic și eficient”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Alin Tișe. 

Sursele judiciare citate de Foaia Transilvană mai susțin că la dosar există mai multe înregistrări ale unor convorbiri telefonice purtate de anumiți oficiali din cadrul DGASPC Cluj. În cadrul acestor discuții se face referire la ocuparea unor funcții de conducere pe bani.

Vizat ar fi un lider de sindicat important, care face și desface, promite funcții și îi amenință pe funcționarii care nu vor să supună noii organigrame aprobată recent de Consiliul Județean Cluj, și amenință instituția cu procese.

Din informațiile Foaia Transilvană rezultă că pentru un post de conducere la un centru rezidențial de îngrijire, sau chiar unul de șef serviciu, ”taxa” percepută era de 10.000 de euro. În prezent, la nivelul instituției mai există aproximativ 30 de funcții de conducere pentru care se va organiza concurs. 

Ziar de Cluj a scris de mai multe ori despre reorganizarea propusă de Alin Tișe la DGASPC Cluj. La sfârșitul lunii septembrie, s-a votat în ședință de Consiliu Județean reducerea posturilor de conducere cu 70%, reducerea cu 60% a numărului de directori, reducerea cu 80% a numărului de șefi de servicii, reducerea cu 64% a numărului de structuri existent și creșterea posturilor de execuție, necesare funcționării acestei instituții, cu un procent de aproape 14%.

Citește și: 

Tișe taie în carne vie la Protecția Copilului Cluj: reduce cu 70% posturile de directori și cu 80% numărul de șefi de servicii – VIDEO

Reorganizarea DGASPC Cluj stârnește nemulțumiri în ședința de Consiliu Județean: Sălătioan – Există suspiciuni de epurare. Tișe – Sunteți interesat doar de posturile de șefi

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *