Politica

Deputatul USR-PLUS Cluj, Viorel Băltărețu, supărat pe Ziar de Cluj, în urma unui articol în care am publicat date reale

Deputatul USR-PLUS Cluj, Viorel Băltărețu s-a supărat pe Ziar de Cluj în urma articolului „A MERITAT SĂ ÎI VOTAȚI? Cât au muncit parlamentarii clujeni în primele 5 luni de mandat – Viorel Băltărețu, deputatul USR-PLUS, care a vorbit 39 de secunde în 5 luni”. Deși datele publicate în materialul nostru sunt reale, documentate de pe site-ul Camerei Deputaților, unde este sintetizată întreaga activitate a parlamentarilor, Viorel Băltărețu spune că a muncit mai mult decât am scris noi și decât scrie pe site-ul oficial al locului său de muncă.

Citește și:

A MERITAT SĂ ÎI VOTAȚI? Cât au muncit parlamentarii clujeni în primele 5 luni de mandat – Viorel Băltărețu, deputatul USR-PLUS, care a vorbit 39 de secunde în 5 luni

Într-un drept la replică, Băltărețu scrie că prezența sa la vot a fost de 97,7%. Exact același lucru l-am remarcat și noi în articolul nostru. Diferența este că noi am precizat faptul că a participat la 1267 de voturi dintr-un total de 1296.

În același material am scris că a muncit și la conceperea a 19 propuneri legislative. Și acest aspect a fost scos în evidență în dreptul la replică.

Parlamentarul clujean s-a supărat și pentru faptul că în articolul nostru am arătat că a luat cuvântul în plen 39 de secunde (la depunerea jurământului). „Lăsând la o parte statisticile, vă asigur că și de acum voi prioritiza proiectele în care pot, în mod real, să produc o schimbare în bine în defavoarea vorbitului de la tribună” – ne-a transmis Viorel Băltărețu.

Adică bla-bla-bla.

Singurele aspecte care nu au fost prezentate în materialul nostru fac referire la ședințele din comisii și la întâlnirile pe care le-ar fi avut în teritoriu.

Redăm mai jos, integral, dreptul la replică al deputatului USR-PLUS, Viorel Băltărețu:

În analiza activității mele parlamentare, vin cu câteva clarificări ale atribuțiilor ce însoțesc calitatea de parlamentar și obiective personale în această poziție. Activitatea parlamentarilor se desfășoară pe mai multe planuri. Activitatea în plen e dublată de activitatea în comisiile de specialitate și de proiectele din teritoriu. În ce privește activitatea mea în primele luni de mandat, vă ofer o statistică mai detaliată:

Prezența mea la vot a fost de 97,7 %;

Am făcut echipă cu colegii mei în inițierea a 19 propuneri legislative care au avut ca teme introducerea sistemelor noi de plată, prevenirea și combaterea pandemiei Covid 19, protccția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap s.a. Cel mai recent proiect de hotărâre al cărui co-inițiator sunt se referă la digitalizarea unitară a administrației publice, care va scuti cetățenii și companiile de timpul pierdut la cozi pentru plata taxelor / amenzilor și va optimiza colectarea de venituri la bugetele locale și centrale. În prezent, lucrez la o propunere – umbrelă pentru sprijinirea mediului de afaceri, suplimentar față de măsurile actuale susținute din fonduri europene. Sper să fie primită pozitiv de antreprenori, pentru că are potențial real de a-i ajuta să-și readucă afacerile la nivelul pe care l-au avut înainte de criză.

Activitatea în Comisia de Industrii și Servicii: până în acest moment, am dezbătut, negociat și votat măsurile de sprijin pentru antreprenorii afectați de pandemia Covid și schemele de sprijin pentru afacerile din domeniul Horeca; am participat la dezbaterile pe teme legate de Legea Bugetului, exportatori și sprijinul statului pentru aceștia.

În ședințele Comisiei de Afaceri Europene am analizat și votat propunerile de strategii ale Comisiei Europene pentru dezvoltarea Uniunii Europene în următorii 10 ani, pe diverse domenii: financiar, economic, educațional, ecologic; am participat la discuțiile legate de Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectele mele din teritoriu s-au concentrat, în aceste prime luni de mandat pe mai multe direcții. Prima, una din prioritățile mele din programul politic, vizează dezvoltarea economică. Am avut întâlniri la Huedin și Baciu pe tema construirii de parcuri industriale care să aducă locuri de muncă bine plătite mai aproape de toți locuitorii județului. Urmăresc îndeaproape și proiectele celor două parcuri Tetarom (Luna – Câmpia Turzii și Feleacu), în vederea deblocării acestora. A doua mea prioritate, legată de prima, este accelerarea proiectelor de infrastructură care să susțină această creștere economică. Am avut numeroase întâlniri cu reprezentanți ai administrației publice și contractori implicați în reconstruirea podului peste Arieș de la Turda și am identificat blocajele birocratice, insistând pentru depășirea lor; am organizat întâlniri publice pe tema dezvoltării Aeroportului Avram Iancu sau a traseului Centurii Metropolitane (în ultima, am propus soluții de reducere a costurilor în zona poligonului militar Florești). Am inițiat o ședință la CNAIR alături de colegii mei parlamentari din zona Transilvaniei, pe tema lucrărilor de instrastructură mare din Transilvania, în special Autostrada Nordului. Apoi, cred că toți locuitorii județului merită să se bucure de condiții de trai similare. Am organizat o serie de întâlniri cu primarii și consilierii din mediul rural: Mărișel, Beliș, Mărgău, Mociu, Căianu, Suatu, Mihai Viteazu, Sânpaul și Petreștii de jos, în care am discutat planuri de dezvoltare a infrastructurii de utilități, a turismului și fermelor agricole – zootehnice. În același scop, am moderat o întâlnire de informare asupra programelor de sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici din arealul Munților Apuseni și am participat la o întâlnire cu Asociația Comunelor din județul Cluj. Lăsând la o parte statisticile, vă asigur că și de acum voi prioritiza proiectele în care pot, în mod real, să produc o schimbare în bine în defavoarea vorbitului de la tribună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *