Politica

Deputatul PSD Marian Mina, întrebări legitime pentru PNL: ”Nu vreţi să ne spuneţi ce faceţi cu Bode plagiatorul, cu Predoiu ”surse neoficiale” şi cu Popescu, combinatorul din Energie?! Ce mai caută toţi aceşti oameni pe funcţii?”

Deputatul PSD Marian Mina a lansat un atac public la PNL, pe tema rotativei care ar urma să aibă loc în luna mai: ”Au început să le sară batistele pe nas de furie (…) Mai ușor cu nervii, că aveți jumătate dintre miniștrii voștri cu probleme (…) Mămăliga se umflă și vă va exploda în față”, sunt câteva dintre replicile social-democratului într-o postare făcută sâmbătă, pe Facebook.

  • Mina îi întreabă pe cei de la PNL de ce miniștri ca Lucian Bode, Cătălin Predoiu sau Virgil Popescu mai sunt în funcții în urma scandalurilor în care au fost implicați, al plagiatului, al declarațiilor lui Predoiu referitor la o achitare, deși nu exista sentința, și al facturilor la energie.

Declarația lui Mina vine la câteva zile după ce Rareș Bogdan a făcut la rândul său declarații tranșante despre un eventual schimb de ministere cu PSD la rotativă.

Bogdan a spus că protocolul se va respecta ”întocmai cum a fost semnat” și că nu este loc de nicio negociere iar în cazul în care PSD va vrea să îi păstreze pe Sorin Grindeanu la Transporturi și Adrian Câciu la Finanțe, atunci Nicolae Ciucă va rămâne premier.

În ultima vreme, tot mai mulți lideri PSD au făcut aluzii sau au lăsat să se înțeleagă faptul că în momentul rotativei ar putea exista modificări față de discuțiile inițiale. Chiar și președintele PSD, Marcel Ciolacu, pare să fi încercat marea cu degetul cu propunerea lansată public de a păstra Transporturile și Finanțele după ce va ajunge premier în luna mai, iar liberalii să rămână cu Justiția și cu Investițiile. Spre exemplu, Ciolacu l-a lăudat pe Cătălin Predoiu pentru performanța de a scăpa România de MCV, iar pe Marcel Boloș că a deblocat proiectele de investiții.

  • ”Câtorva capete înfierbântate de la #PNL au început să le sară batistele pe nas de furie, pe motiv de rotativă. Mai uşor cu nervii, colegi de la PNL, că aveţi jumătate dintre miniştrii voştri cu probleme! Până să daţi ultimatumuri cu rotativa, nu vreţi să ne spuneţi ce faceţi cu Bode plagiatorul, cu Predoiu „surse neoficiale” şi cu Popescu, combinatorul din Energie?! Linişte totală. Ce mai caută toţi aceşti oameni pe funcţii? Oricâte eschive şi piruete aţi face, e clar că mămăliga se umflă şi vă va exploda în faţă. Tic-tac! P.S.: Până la rotativă, avem de guvernat. Lăsaţi trăncăneala şi faceţi ce trebuie pentru oameni!”, a scris deputatul PSD Marian Mina.