In vizor

Deputatul Mate Andras cere explicatii procurorului general pentru condamnarea la inchisoare

Deputatul clujean Mate Andras Levente, condamnat, ieri, la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, incearca sa dreaga busuiocul pe Facebook. Demnitarul, ales prin vot de cetateni, nu a raspuns toata ziua solicitarilor jurnalistilor, care au incercat sa obtina un punct de vedere cu privire la condamnare. In schimb, Mate posteaza pe retelele de socializare fragmente dintr-o rezolutie data de un procuror, in 2012, care a dispus, atunci, neinceperea urmaririi penale fata de el.

Cu toate ca judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat pe deputatul UDMR la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, Mate Andras este de parere ca nu a incalcat legea atunci cand si-a angajat sotia la cabinetul sau parlamentar, in perioada 2010-2011.

Astazi, el a postat pe contul sau de Facebook fotocopii de-ale unei rezolutii semnate de un procuror, care a dispus, initial, NUP in cazul sau.

Deputatul a subliniat concluziile procurorului, care il disculpa de fapta sa si a definit, apoi, conflictul de interese, asa cum apare el in Codul Penal.

“Justitia in Romania?! La data de 25.07.2012 am primit neinceperea urmaririi penale (NUP). Vezi motivarea in adresa, mai ales pagina 14! Intrebarea mea este: urmeaza cei 202 colegi (deputati), care eventual si-au reangajat fosti colaboratori, sau la noi se aplica doar un alineat din art 253. C.p, si doar pentru unii?! Astept un raspuns din partea domnului procuror general!”, este mesajul acestuia.

Reamintim, Mate Andras a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare de Inalta Curte de Casatie si Justitie. El a fost acuzat de ANI ca si-a angajat sotia la Parlament, iar aceasta a obtinut astfel venituri de 5.508 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *