Politica

Deputatul de Cluj Ioan Moldovan, pasibil de o amenda de 2 milioane de euro

Scris de 656

O conventie pe care PP-DD a elaborat-o pentru a combate dezertarea din partid le-ar putea aduce fostilor membri parlamentari  cate o amenda exorbitanta. Printre cei care au incalcat-o se afla si deputatul clujean Ioan Moldovan, care a ajuns in parlament ca membru PP-DD Campia Turzii, dupa care a trecut rapid la PC. 

Conventia a fost semnata de catre toti membrii Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) care au luat parte la alegerile parlamentare. Amenda de 2 milioane de euro s-ar aplica in cazul in care deputatul sau senatorul pleaca din partid sau este exclus. Cei care vor sa evite plata au sansa de a scapa de amenda doar daca isi dau demisia “in termen de 5 zile de la plecarea din partid”. Oficialii partidului au anuntat recent ca sunt vizati 27 de fosti membri si, mai mult, se vor face sesizari la DNA si ANI din cauza zvonurilor despre banii cu care partidele i-ar fi primit pe dezertori.

Ioan Moldovan a fost ales la alegerile parlamentare ca deputat PP-DD al Colegiului 7 Campia Turzii. A trecut la Partidul Conservator (PC) in luna ianuarie, fiind printre primii alesi ai poporului care si-au schimbat tabara imediat dupa alegeri.

“Nu mi se pare corect, in conditiile in care te leaga de glie, nu mai poti gandi, nu mai poti lua o decizie. E un act care ne intoarce cu 1.000 de ani in urma”, a declarat deputatul Ioan Moldovan pentru Ziar de Cluj.

Parlamentarul clujean a mai spus ca nu exclude sa isi actioneze fostii colegi in instanta, desi e convins ca actul intocmit de PP-DD nu are temei juridic.

“Nu a fost un act juridic, ci unul facut sub presiunea momentului, cand toata lumea era presata de inceperea alegerilor. Pe parcurs, mi-am dat seama de injustetea acestui act”, a completat Moldovan.

In ceea ce priveste motivul care l-a determinat sa isi schimbe partidul, deputatul a spus ca vinovati ar fi fostii colegi de la Campia Turzii.

“Nu m-au dorit si nu am fost sprijinit nici de PP-DD Campia Turzii, nici de PP-DD Cluj. Nu m-au dorit si nu m-au sprijinit. Am castigat fara ajutorul lor, asa ca nu ma simt vinovat niciun pic fata de ei. Pot sa probez cu martori. Dupa alegeri am cerut masuri si nu le-au luat. Au stiut si ei asta, de asta plecarea mea nu a luat asa amploare”, a marturisit deputatul Ioan Moldovan.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 24 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE