Politica

Deputatul de Cluj Ioan Moldovan, pasibil de o amenda de 2 milioane de euro

O conventie pe care PP-DD a elaborat-o pentru a combate dezertarea din partid le-ar putea aduce fostilor membri parlamentari  cate o amenda exorbitanta. Printre cei care au incalcat-o se afla si deputatul clujean Ioan Moldovan, care a ajuns in parlament ca membru PP-DD Campia Turzii, dupa care a trecut rapid la PC. 

Conventia a fost semnata de catre toti membrii Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) care au luat parte la alegerile parlamentare. Amenda de 2 milioane de euro s-ar aplica in cazul in care deputatul sau senatorul pleaca din partid sau este exclus. Cei care vor sa evite plata au sansa de a scapa de amenda doar daca isi dau demisia “in termen de 5 zile de la plecarea din partid”. Oficialii partidului au anuntat recent ca sunt vizati 27 de fosti membri si, mai mult, se vor face sesizari la DNA si ANI din cauza zvonurilor despre banii cu care partidele i-ar fi primit pe dezertori.

Ioan Moldovan a fost ales la alegerile parlamentare ca deputat PP-DD al Colegiului 7 Campia Turzii. A trecut la Partidul Conservator (PC) in luna ianuarie, fiind printre primii alesi ai poporului care si-au schimbat tabara imediat dupa alegeri.

“Nu mi se pare corect, in conditiile in care te leaga de glie, nu mai poti gandi, nu mai poti lua o decizie. E un act care ne intoarce cu 1.000 de ani in urma”, a declarat deputatul Ioan Moldovan pentru Ziar de Cluj.

Parlamentarul clujean a mai spus ca nu exclude sa isi actioneze fostii colegi in instanta, desi e convins ca actul intocmit de PP-DD nu are temei juridic.

“Nu a fost un act juridic, ci unul facut sub presiunea momentului, cand toata lumea era presata de inceperea alegerilor. Pe parcurs, mi-am dat seama de injustetea acestui act”, a completat Moldovan.

In ceea ce priveste motivul care l-a determinat sa isi schimbe partidul, deputatul a spus ca vinovati ar fi fostii colegi de la Campia Turzii.

“Nu m-au dorit si nu am fost sprijinit nici de PP-DD Campia Turzii, nici de PP-DD Cluj. Nu m-au dorit si nu m-au sprijinit. Am castigat fara ajutorul lor, asa ca nu ma simt vinovat niciun pic fata de ei. Pot sa probez cu martori. Dupa alegeri am cerut masuri si nu le-au luat. Au stiut si ei asta, de asta plecarea mea nu a luat asa amploare”, a marturisit deputatul Ioan Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *