In vizor

Deputatii si senatorii clujeni isi pun dorinte pentru 2015: vor sa inceapa proiectul spitalului regional si pace in politica

Odata cu noul an, deputatii si senatorii Clujului si-au facut si o lista cu prioritati pe care, in folosul cetateanului, isi doresc sa le implineasca anul acesta. Unii vor mai putina birocratie, altii mai putine scandaluri politicie. Unii vor spitale, altii doar sa schimb ceva in bine in viata comunitatii

Deputatul Aurelia Cristea spune ca isi doreste, in 2015, mai mult timp pentru familia sa, dar si orientarea proiectelor politice spre comunitatea care i-a dat atat de mult, Cluj-Napoca.

“Cum spuneam, imi doresc sa pun umarul la vindecarea miopiei politice a politicienilor romani, indiferent de partid. Iar asta cred ca se poate realiza cel mai bine din Parlament, de unde trebuie sa porneasca exemplul cooperarii transpartinice in interesul cetatenilor. Suna “de lemn”, insa, in fapt, nu e decat o alta exprimare pentru ceea ce ar trebui sa fie crezul tuturor celor care fac pasul in politica: “sa schimb ceva in bine in viata comunitatii din care provin”. si, normal, cand schimbi in bine viata comunitatii, o schimbi si pe a ta si pe a copiilor tai.

Iar pentru a schimba, trebuie sa stii care sunt nevoile comunitatii, iar pentru a le sti, trebuie sa te opresti sa le asculti. Asta imi propun pentru anul 2015: sa imi dedic foarte mult timp intalnirilor si dialogului in orice forma (telefonic, electronic, etc), pentru ca dialogul este cel care evita conflicte, naste idei, castiga alegeri daca e sa fim sinceri, nu?

In calitate de parlamentar, voi continua sa initiez legi, si am deja o lista la care lucrez deja, initiative pe care le voi supune mai intai dezbaterii publice, inainte de a le propune in Legislativ. incerc, pe cat posibil, sa aplic in toate situatiile lectia invatata in “momentul” Rosia Montana: consultarea populatiei este cel mai bun barometru al adevarului. In 2015, din perspectiva politica, vreau sa ma concentrez pe teme majore de stanga, iar, dupa sarbatori, voi prezenta un program consistent de regenerare politica”, a declarat Aurelia Cristea pentru Ziar de Cluj.

Deputatul Elena Uioreanu spune ca acum toata lumea a inteles ca trebuie sa fie schimbat modul in care se face politica, iar politicienii trebuie sa se mobilizeze “un pic mai serios si sa facem exact ceea ce trebuie sa facem”.

“Noi suntem mandatati sa facem legi. Noi suntem mandatati sa avem o viziune pentru tara noastra si asta o putem pune in practica prin legi pe care sa le facem. Lumea vine la noi cu probleme care nu tin de parlamentari si atunci toti politicienii sunt tentati sa rezolve acele probleme, ca sa fie realesi. Trebuie sa schimbam lucrul acesta, trebuie sa avem curajul sa ne asumam ceea ce suntem, in primul rand noi, ca oameni; pentru ca asta se asteapta de la noi – sa aratam ce putem face noi ca oameni, cine suntem noi, nu sa rezolvam probleme care nu tin de noi”, declara Elena Uioreanu.

Europarlamentarul Daniel Buda spune ca isi doreste legi mai bune pentru toti locuitorii Europei.

“Imi propun sa fiu mereu aproape de cetatenii Romaniei si de cetatenii intregii Europe. Acolo, in Parlamentul European, sa pot sa fac, prin amendamentele si prin experienta pe care o am sa o valorific in directia unei vieti mai bune pentru acestia. Experienta pe care am acumulat-o in Parlamentul Romaniei imi este de folos in PE. Daca reusesc sa fac aceste lucruri, ma declar multumit”, sustine Buda.

Senatorul Laszlo Attila vrea un sistem de sanatate mai bun si mai multe spitale.

“Mi-as propune sa gasim cumva o solutie care sa ne mai normalizeze activitatea politica. Pentru anul 2015 sper sa normalizezam un pic si activitatea din domeniul medical. Foarte probabil ca vm incepe discutiile asupra unei noi legi a sanatatii. Vor fi pasi foarte importanti in domeniul finantatii sistemului, iar in cazul Clujului, eu sper si am primit confirmari din partea ministrului Sanatatii, ca vom incepe odata Spitalul Regional de Urgenta. Institutul Oncologic din Cluj va avea o noua aripa anul acesta”, a declarat Laszlo.

Marius Nicoara spune ca vrea “sa facem o fuziune politica eficenta, ca in 2016 sa fim forta numarul unu din judetul Cluj”, iar Mate Andras vrea pace in politica.

“Eu sper ca in 2015 va fi o atmosfera politica mai linistita, nu vor fi certuri intre presedinte si Guvern. Cred ca vom reusi sa adoptam legi in favoarea cetateanului si sa eliminam birocratia. Aici cred ca trebuie lucrat foarte mult”, sustine Mate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *