Afacerea zilei

Dennver adopta noul trend in teambuilding: voluntariatul

Scris de 321

Implicarea firmelor clujene in proiectele de voluntariat si responsabilitate sociala este in continua crestere, la Cluj. Un exemplu in acest sens sunt angajatii companiei Dennver, care se implica in mod direct in proiectul Habitat for Humanity Cluj. Participarea la aceste actiuni sudeaza echipa si o contamineaza cu entuziasm si generozitate.

Habitat este o asociatie de voluntari care crede cu tarie in faptul ca o locuinta decenta poate rupe cercul saraciei, de aceea isi doreste sa creeze o lume in care toti oamenii sa poata locui in conditii decente.

Habitat for Humanity Cluj este filiala Habitat for Humanity Romania, una dintre cele mai importante organizatii din Romania, in domeniul locuirii sociale. Din 1996 construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre, pentru grupuri vulnerabile.

Organizatia isi propune sa construiasca, pana in luna iunie 2015, cu ajutorul voluntarilor, 15 locuinte pentru persoane aflate in situatii dificile, in localitatea Jucu din judetul Cluj.

La nivel international, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 800.000 de locuinte pentru 4 milioane de persoane din 80 de tari din intreaga lume. In cei 15 ani de activitate, Habitat for Humanity Cluj a asistat 565 de familii, respectiv 1.131 de persoane prin programele de constructii, renovari si reabilitari, prin construirea a 82 de locuinte in 6 comunitati si prin renovarea, reabilitarea si izolarea termica a 360 de locuinte.

Echipe ale angajatilor companiilor locale isi gasesc periodic timp pentru a veni pe santier. Indiferent de  domeniul din care provin, voluntarii ofera sprijin sub forma de donatii, dar mai ales participa la diferite lucrari pe santier.

Angajatii companiilor inscrise in program au contribuit, de-a lungul timpului, la constructia si ridicarea peretilor, au montat placi de OSB si polistiren pe peretii exteriori, au pus vata minerala si placi de rigips in interior. Cu alte cuvinte, se poate spune ca au participat la aproape toate fazele ridicarii unei case.

Dennver, o companie locala din domeniul comercializarii materialelor de constructii si instalatii, prezenta pe piaţa clujeana de peste 20 de ani, a aratat cum voluntariatul poate fi o forma moderna de teambuilding, dar care sa aiba si efecte pozitive pentru comunitate.

Echipa Dennver a participat pentru a doua oara la programul Habitat in acest week-end (16 Mai 2015).

„Experienta avuta cu Habitat for Humanity Cluj a fost una speciala inca de anul trecut, cand am participat pentru prima oara pe santier alaturi de colegii mei. Anul acesta, in ciuda faptului ca a plouat toata ziua, spiritul de echipa si dorinta de a face o fapta buna au avut castig de cauza. Prin implicarea noastra dorim sa promovam ajutorul reciproc si, prin puterea exemplului, sa convingem si alte firme clujene sa se implice in dezvoltarea comunitatii noastre. Speram sa putem repeta experienta si in anii ce urmeaza!”, spune Szasz Arpad, Marketing Manager la Dennver.

Cu ocazia participarii la acest proiect, angajatii Dennver au avut ocazia sa vada cum se utilizeaza produsele pe care ei le comercializeaza zilnic si sa puna in aplicare tehnicile invatate. Si-au adus aportul considerabil prin prisma domeniului lor de activitate si au fost recompensati cu recunostinta si cu bucuria de a fi putut contribui la fericirea semenilor lor mai putin favorizati de soarta.

Sursa foto: DennverULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours PubliNews
  Brand Finance Banking 500, 2023: valoarea brandului Banca Transilvania trece de 500 de milioane USD
 • Acum 3 hours Politica
  Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, privește detașat măcelul PSD – PNL: ”Rocada din mai nu ne privește”. Dar, totuși, poate rămân oamenii lor în posturi… Se poate? Se poate?
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Zice Boc, că fără luminoasa sa viziune și administrare, Cluj-Napoca era un ghetou. Reforma de ”neghetou” a lui Boc se vede cel mai bine de la Pata Rât și din cartierele de blocuri plantate peste case prin Urbanismul de Cumetrie din ”bocărie”
 • Acum 5 hours Vocea ta
  OCHIOMETRIC, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au apreciat că bunurile sustrase prin intrarea prin efracție într-un spațiu privat nu e cine știe ce valoare. Așa că nu s-au mai ostenit să ancheteze. Rugăm, onor conducerea IPJ Cluj, să ne explice și nouă de la ce valoare a bunurilor sustrase își mișcă polițiștii cururile de pe scaun să ancheteze un furt?
 • Acum 6 hours Din oras
  SUPERCOM e ca la lăudatul pom: E plin de gunoaie neridicate. Ca la lipsa de concurență cu care ne-a încălțat administrația publică locală. Boc ne zice să le mai dăm o șansă
 • Acum 6 hours In vizor
  În imaginarul lui Emil Boc, “Clujul, ca zonă metropolitană, nu a pierdut populație. E un model de dezvoltare”
 • Acum 8 hours Politica
  The Economist: “România are o democraţie “deficitară”, fiind pe ultimul loc în UE, după Ungaria”
 • Acum 8 hours Politica
  PSD cere demisia ministrului Deca, dacă nu îi redă secretarului de stat Lixandru atribuțiile retrase. Vasile Dîncu: “Cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului”
 • Acum 10 hours Politica
  Poate aflăm cum de a fost “capabil” ministrul Energiei, Ionuţ Popescu, să facă pe genunchi ordonanţa prin care OMV Petrom a reuşit să se sustragă de la plata “taxei de solidaritate” în România
 • Acum 11 hours In vizor
  Șpaga generalizată din sistemul de sănătate, o tradiție din timpul comunismului
 • Acum 12 hours Din oras
  NUMAI ŞASE-S NOROCOASE: Aproape trei milioane de lei pentru “cotizații și contribuții” pentru șase entități care activează ca ONG – uri
 • Acum 1 day Din oras
  Municipalitatea a pus ”în discuție” un PUZ pentru culoarul de mobilitate nord, Pod Oașului-Răsăritului – Pod Ira. Este zona în care Prime Kapital va investi 330 milioane euro, ”după ce s-au luat în considerare planurile autorităților locale de modernizare a drumurilor și infrastructurii orașului”
 • Acum 1 day Vocea ta
  Dr. OSĂ și mr. NOSĂ: Mai puneți mult botul la OSĂ-urile lui Boc?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE