In vizor

Deltamed, firma prietenului lui Raed Arafat, ”împușcă” o licitație la UBB

Compania clujeană Deltamed, specializată în afacerile cu Ministerul Sănătății, a încheiat un contract cu Universitatea Babeș Bolyai în valoare de 324.500 de lei, anunta Gazeta de Cluj. Contractul ”Achizitie de instalatii, echipamente si instrumente independente pentru cercetare si componentele acestora” a fost atribuit în urmă cu aproximativ o săptămână prin procedura ”invitație de participare”, adică cei de la UBB au lansat o invitație firmei Deltamed, care a venit cu o ofertă.

Firma Deltamed a ajuns cunoscută prin contractele exclusiviste cu Ministerul Sănătății posibile și prin legătura de prietenie dintre patronul societății, Dan Gorgan, și Raed Arafat, cel care se ocupa de licitațiile din Ministerul Sănătății, actualmente secretar de stat la MAI.

Gazeta de Cluj a prezentat una dintre afacerile firmei Deltamed, când societatea lui Dan Gorgan a câştigat peste două milioane de euro de pe urma licitaţiilor organizate de diverse administraţii judeţene care au dorit să cumpere ambulanţe tip SMURD şi aparatură conexă serviciilor medicale de acest tip. O afacere de acest gen a fost în valoare de peste un milion de euro, a fost când Ministerul Sănătăţii a cumpărat de la Gorgan „centre mobile pentru recoltarea de sânge”. Afacerea a fost făcută prin intermediul subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, unul dintre apropiaţii patronului SC Deltamed, Dan Gorgan.

Sursa: Gazeta de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *