In vizor

Declaratiile unui ales al judetului: Consiliul Judetean Cluj e locul unde lipitorii de afise ajung directori

Judetul Cluj e condus “cum da Domnu’”. Consilierii judeteni fac politica in loc de administratie, aparatul e slab, iar lipitorii de afise ajung sefi. Sunt declaratiile unui consilier judetean care e de parere ca cei mai multi functionari publici sunt niste “habarnisti”.

“Ce ne facem cu acesti membri de partid – din toate partidele – care, de fiecare data cand se schimba conducerea, trebuie sa satisfaca cererile lipitorilor de afise. Mi se intampla zilnic sa vina sa spuna, “pai, vai, stiti cat am facut eu propaganda pentru partidul ala si nu mi s-a dat nicio functie”. Dar ce stii sa faci? “Am fost administrator de local, eu stiu sa fac comert”. Si ce ai vrea? Unde ai vrea sa fii? Ai macar diploma de liceu? “Pai nu, n-am, da’ am lucrat”.  Si atunci ce vrei sa fii? Ei, unii au ajuns la Paza si Protectie, altii au gasit un debuseu, dar toti vor directori la deconcentrate”, sustine consilierul judetean Emil Bogdan (PNL).

Penelistul spune ca el a militat intotdeauna pentru renuntarea culorii politice in randul functionarilor publici. “In momentul de fata, cred ca si femeile de serviciu sunt din partea vreunui partid”, mai spune el. Iar acest fapt nu vine decat in dezavantajul clujenilor, care isi pun speranta in niste alesi care ii fac de rusine.

“Cum s-a receptionat pista a dovedit inca o data ca suntem habarnisti in organizarea unui protocol. Toata chestiunea a fost bulversanta pentru ca nu au stiut sa faca o conferinta de presa, s-au facut poze aiurea, slujbe aiurea. Dovada inculturii noastre. Daca venea un diplomat strain la treaba asta, zicea : “domnule, unde suntem?”, mai spune Bogdan.

Consilierul judetean sustine ca forul este paralizat din trei motive: aparatul consiliului este slab, consilierii fac politica in loc de administratie si presedintele a fost arestat.

“Acum toata lumea face pe ea. Din peste 30 de membri, arata-mi 5 oameni calificati sa fie acolo, daca poti sa mi-i numesti. Judetul Cluj se conduce cum da Domnu’”, incheie el.

Foto: Eugen Olariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *